Site icon NewsIT

Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι: Νέα στοιχεία για τον θάνατο της μαραθωνοδρόμου – «Φώναζε φλεγόμενη για βοήθεια και της έριξε κι άλλη βενζίνη»

09.09.2024 | 12:57
REUTERS/Dylan Martinez/File Photo

Νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες προκύπτουν για τη δολοφονία της μαραθωνοδρόμου Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι από την Ουγκάντα που την έκαψε ζωντανή με βενζίνη ο πρώην φίλος της, Ντίκσον Ντιέμα.

Γείτονας της μαραθωνοδρόμου από την Ουγκάντα λέει ότι η άτυχη κοπέλα φώναζε «βοήθεια» πριν ο πρώην φίλος της την περιλούσει με βενζίνη μέσα στο σπίτι της στην Κένυα. Η Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι υπέκυψε στα τραύματά της τρεις ημέρες μετά την επίθεση αφού είχε εγκαύματα στο 80% του σώματός της.

Η Ολυμπιονίκη μαραθωνοδρόμου Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι βγήκε από το σπίτι της φλεγόμενη φωνάζοντας για βοήθεια – πριν ο δράστης της τρέξει πίσω της για να την περιλούσει με ακόμη περισσότερη βενζίνη, ισχυρίστηκε αυτόπτης μάρτυρας.

Υπενθυμίζεται ότι η Τσεπτεγκέι, 33 ετών, βρήκε τραγικό θάνατο από πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια την περασμένη εβδομάδα σε νοσοκομείο στο Eldoret της Κένυας, λίγες ημέρες αφότου υπέστη εγκαύματα στο 80% του σώματός της όταν ο πρώην φίλος της, την έριξε βενζίνη και την έβαλε φωτιά ενώ καβγάδισαν.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού ο διευθυντής του νοσοκομείου, Dr. Owen Menach, επιβεβαίωσε ότι η αθλήτρια δεν κατάφερε να επιβιώσει.

«Δυστυχώς, την χάσαμε», δήλωσε συγκλονισμένος ο ιατρός, αφήνοντας σε θλίψη την οικογένεια και τους οικείους της αθλήτριας.

Η στιγμή που οι γονείς μαθαίνουν την τραγική απώλεια της κόρης τους:

Οι γείτονες που άκουσαν τη φασαρία έτρεξαν να προλάβουν την Ολυμπιονίκη τυλιγμένη στις φλόγες και προσπάθησαν να τις σβήσουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Αυτόπτης μάρτυρας αφηγήθηκε με φρικιαστικές λεπτομέρειες πώς η Cheptegei δέχθηκε αδίστακτη επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος κατονομάζεται από τον κενυατικό Τύπο ως Dickson Ndiema.

«Φώναζε “βοηθήστε με” και την περιέλουσε με περισσότερη βενζίνη»

Η Agnes Barabara, η οποία ζει δίπλα στο σπίτι της Cheptegei, δήλωσε στο BBC:

«Όταν βγήκα έξω, είδα τη Ρεμπέκα να τρέχει προς το σπίτι μου φλεγόμενη, φωνάζοντας: “βοηθήστε με“. Καθώς πήγα να ψάξω για νερό και άρχισα να φωνάζω για βοήθεια, ο δράστης της εμφανίστηκε ξανά και την περιέλουσε με περισσότερη βενζίνη».

Η γειτόνισσα πρόσθεσε ότι δεν μπορούσε να φάει για μέρες αφού είδε το περιστατικό από απόσταση μόλις λίγων μέτρων, λέγοντας ότι δεν είχε δει ποτέ κανέναν να «καίγεται ζωντανός».

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με μια έκθεση της αστυνομίας ο Κενυάτης σύντροφος της αθλήτριας, Ντίκσον Ντιέμα Μαρανγκάχ, μπήκε στο σπίτι της στην πόλη Εντέμπες, στην κομητεία Τρανς, την Κυριακή (01.09.2024) γύρω στις 14:00 (ώρα τοπική), ενώ η αθλήτρια και τα παιδιά της βρίσκονταν στην εκκλησία.

Όταν επέστρεψαν, ο Ντίκσον «έριξε βενζίνη στη Ρεμπέκα πριν βάλει τη φωτιά», σημειώνει λεπτομερώς η αναφορά, η οποία προσθέτει ότι ο άνδρας κάηκε επίσης από τις φλόγες.

Η αστυνομία βρήκε στον τόπο του εγκλήματος ένα μπιτόνι βενζίνης, μία τσάντα και ένα καμένο τηλέφωνο.

Η Ρεμπέκα Τσεπτέγκι και ο Ντίκσον Ντιέμα Μαρανγκάχ, ήταν «ένα ζευγάρι που είχε διαρκώς οικογενειακές διαμάχες», σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας.

Ο πατέρας της αδικοχαμένης αθλήτριας Τζόζεφ Τσεπτέγκεϊ αποκάλυψε πως το πρώην ζευγάρι τσακώνονταν πολύ συχνά για ένα οικόπεδο στο Εντέμπες.

Πληροφορίες από Dailymail

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version