Κυριακή, 21 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ρίο 2016: Η Χόζου έχασε στο φίνις το χρυσό μετάλλιο

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Στην… χεριά! Η Αμερικανίδα Μάγια Ντιράντο έκανε την έκπληξη και νίκησε στα 200μ ύπτιο γυναικών ανατρέποντας τα προγνωστικά που ήθελαν την Κατίνκα Χόζου ως το μεγάλο φαβορί.

Η Αμερικανίδα τερμάτισε σε 2:05.99 νικώντας στην τελευταία χεριά την Ουγγαρέζα, η οποία έμεινε δεύτερη με 2:06.05 και δεν κατάφερε να συμπληρώσει το καρέ τίτλων που προσδοκούσε.

Η “Iron Lady” από την Ουγγαρία οδήγησε την κούρσα από το ξεκίνημα, αλλά η Αμερικανίδα εξαπέλυσε την αντεπίθεσή της στο τελευταίο 50άρι. Η Χόζου φάνηκε να αντέχει στα τελευταία μέτρα, όμως στην τελευταία χεριά η Ντι Ράντο κατάφερε να βγει μπροστά και να ακουμπήσει πρώτη στον τερματισμό σε 2:05.99, έναντι 2:06.05 της αντιπάλου της. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Καναδή Χίλαρι Κάλντγουελ με 2:07.54.

Με το θρίαμβο της Ντι Ράντο, οι ΗΠΑ «παίρνουν κεφάλι» έναντι της Ουγγαρίας στον πίνακα μεταλλίων του αγωνίσματος, φτάνοντας τα τέσσερα χρυσά έναντι τριών των Μαγυάρων, ή πιο σωστά της Κριστίνα Εγκερσέγκι, που έχει πανηγυρίσει τον Ολυμπιακό τίτλο το 1988, το 1992 και το 1996. Η Χόζου είναι η πρώτη αθλήτρια από την Ουγγαρία πλην της Εγκερσέγκι που παίρνει μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο, αλλά μάλλον αυτό δεν θα την παρηγορήσει, αφού ήθελε να φτάσει τα τέσσερα χρυσά στο Ρίο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε