Site icon NewsIT

Ρίο 2016: “Πυροσβέστης” ο Μπούμπκα! Τα βρήκαν Σίλβα και Λαβιλενί

17.08.2016 | 11:21
ΦΩΤΟ Reuters

ΦΩΤΟ Reuters

Έληξε πριν οξυνθεί η κόντρα. “Αυτή δεν είναι εικόνα για Ολυμπιακούς Αγώνες” δήλωσε ο Ρενό Λαβιλενί μετά την απώλεια του χρυσού μεταλλίου στο επί κοντώ στο Ρίο, το οποίο κέρδισε ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Μπραζ Ντα Σίλβα.

Σαν νίκη στο Μουντιάλ ποδοσφαίρου πανηγύρισαν οι Βραζιλιάνοι το πρώτο χρυσό μετάλλιο τους στο στίβο, καθώς ο Τιάγκο Μπραζ Ντα Σίλβα με 6.03μ νίκησε στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, που είναι νέο Ολυμπιακό ρεκόρ.

Ο Βραζιλιάνος πρωταθλητής, μέσα σε αποθέωση, στην τελευταία του προσπάθεια, πέρασε το ύψος και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Γάλλος, Ρενό Λαβιλενί, δεν τα κατάφερε και με δύο αποτυχημένα άλματα, έχασε το χρυσό μετάλλιο, αφού απέτυχε και στη μοναδική προσπάθεια που του απέμενε στα 6.08μ.

Οι Βραζιλιάνοι φίλαθλοι στο στάδιο δημιούργησαν μια «ποδοσφαιρική» ατμόσφαιρα για να ενισχύσουν τον πρωταθλητή τους, γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Λαβιλενί, ο οποίος κάνοντας χειρονομίες αποδοκιμασίας επιχείρισε την τελευταία του προσπάθεια:

«Δεν ήταν σωστή η συμπεριφορά του κόσμου. Πρώτα φορά αντιμετωπίζω κάτι τέτοιο. Τέτοιες αντιδράσεις είναι για το ποδόσφαιρο, όχι για τον στίβο. Δεν έχω κάτι με τους Βραζιλιάνους, αλλά αυτή δεν είναι εικόνα για Ολυμπιακούς αγώνες», είχε δηλώσει, φανερα εκνευρισμένος ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος μίλησε στα ΜΜΕ της πατρίδας του και καυτηρίασε τη στάση των Βραζιλιάνων, συγκρίνοντας μάλιστα τη συμπεριφορά των Βραζιλιάνων, με τη συμπεριφορά των Ναζιστών στον Τζέσε Οουενς, στους Ολυμπιακούς του Βερολίνου το 1936!

Στην απονομή των μεταλλίων ήταν εμφανής η ψυχρότητα μεταξύ Σίλβα και Λαβιλενί, με τον τελευταίο να ξεσπά σε κλάμματα. Για να λήξει αυτός ο «ψυχρός πόλεμος», που κάνει κακό στο επί κοντώ και γενικότερα στο πνεύμα των Ολυμπιακών αγώνων, ρόλο «πυροσβέστη» ανέλαβε ο θρύλος του αγωνίσματος, ο «τσάρος των αιθέρων», ο Σεργκέι Μπούμπκα.

Με τη μεσολάβηση του Μπούμπκα, λοιπόν, οι δύο πρωταθλητές συναντήθηκαν και έδωσαν αμοιβαίες εξηγήσεις, με το συμβάν να θεωρείται λήξαν. Μάλιστα ο Λαβιλενί, αμέσως μετά τη συνάντηση, έσπευσε, μέσω των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να ευχαριστήσει τον Σίλβα και να τον συγχαρεί για το χρυσό μετάλλιο.

Εγραψε «ευχαριστώ Τιάγκο» σε τρεις γλώσσες: στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα βραζιλιάνικα, δίνοντας τέλος στην κόντρα με τον αντίπαλο του και τους Βραζιλιάνους φιλάθλους: «Το αθλητικό πνεύμα είναι ζωντανό. Ευχαριστώ τον Τιάγκο και τον συγχαίρω για το χρυσό. Το άξιζε. Ευχαριστώ, επίσης, τον μεγάλο Σεργκέι Μπούμπκα, που μεσολάβησε για να λυθεί αυτή η παρεξήγηση», τόνισε σχετικά ο Γάλλος κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, με 6.16μ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version