Παρασκευή, 5 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Roland Garros: Υπόκλιση – Το… στέμμα στη Σερένα Γουίλιαμς!

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Απέδειξε γιατί είναι το Νο1 στον κόσμο αυτή την στιγμή στις γυναίκες! Μετά από 11 χρόνια η Σερένα Γουίλιαμς κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή του Roland Garros, νικώντας στον τελικό την περσινή κάτοχο, Μαρία Σαράποβα με 2-0 σετ (6-4, 6-4), σε 1 ώρα και 46 λεπτά. Τα 16 Γραντ Σλαμ έφτασε η Αμερικανίδα τενίστρια και τα εννιά σε χώμα

Η Σερένα Ουίλιαμς νίκησε 2-0 σετ (6-4, 6-4) τη Μαρία Σαράποβα στον τελικό του Ρολάν Γκαρός και κατέκτησε το τρόπαιο στο Παρίσι για πρώτη φορά μετά το 2002.

Η Αμερικανίδα ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης και έφτασε… φυσιολογικά  για δεύτερη φορά στην καριέρα της στην κορυφή του γαλλικού Γκραντ Σλαμ κόντρα στην Ρωσίδα, που πάλεψε για τη διατήρηση των κεκτημένων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι δύο κορυφαίες, βάσει της παγκόσμιας κατάταξης, τενίστριες του κόσμου προσέφεραν υψηλό θέαμα για σχεδόν δύο ώρες στο κοινό που κατέκλυσε το κεντρικό κορτ των εγκαταστάσεων.

Η Σαράποβα ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και με το 2-0 στο πρώτο σετ πίεσε την αντίπαλό της. Ωστόσο η Γουίλιαμς αντέδρασε άμεσα. Με δύο μπρέικ στο σερβίς της 26χρονης Ρωσίδας προηγήθηκε 4-2 και παρά το προσωρινό 4-4 κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4.

Η Αμερικανίδα πήρε κεφάλι στο δεύτερο σετ, προηγούμενη 3-1 και στην συνέχεια δεν είχε πρόβλημα να αντέξει στην… επίθεση της Σαράποβα. Τα πάντα είχαν κριθεί, με την νέα “βασίλισσα” του Roland Garros να σερβίρει εντυπωσιακά και να φτάνει στο τρόπαιο (6-4).

“Ήμουν πολύ αγχωμένη, είναι υπέροχο το συναίσθημα”, δήλωσε λίγα λεπτά μετά τη λήξη του ματς προσθέτοντας πως “… δεν συνειδητοποίησα τη στιγμή που τελείωσε πως είχα τόσα πολλά χρόνια να κατακτήσω το τρόπαιο. Μου αρέσει πολύ το κοινό εδώ, θέλω να επιστρέψω και να νικήσω ξανά!”, γνωρίζοντας στη συνέχεια την αποθέωση από τον κόσμο.

Επόμενος σταθμός για τις δυο τενίστριες θα είναι το Γουίμπλεντον, στις 24 Ιουνίου, με την Γουίλιαμς, να υπερασπίζεται τον τίτλο που κέρδισε πέρσι.

Τα σετ: 6-4, 6-4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε