Site icon NewsIT

Ρουμανία – Ολλανδία 0-3: Με άνεση στα προημιτελικά του Euro 2024 οι «οράνιε»

02.07.2024 | 20:54
Ρουμανία – Ολλανδία 0-3: Με άνεση στα προημιτελικά του Euro 2024 οι «οράνιε»

Soccer Football - Euro 2024 - Round of 16 - Romania v Netherlands - Munich Football Arena, Munich, Germany - July 2, 2024 Netherlands' Donyell Malen celebrates scoring their second goal with Memphis Depay REUTERS/Angelika Warmuth

Η Ολλανδία κέρδισε εύκολα την Ρουμανία με 0-3 στην μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «16» του Euro 2024, με το σύνολο του Ρόναλντ Κούμαν να παίρνει μια άνετη πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Ολλανδία με τα γκολ των Χάκπο στο 20΄και Μάλεν στο 83΄ και 90+3΄νίκησε την Ρουμανία, με τους «οράνιε» να κυριαρχούν από την αρχή έως το τέλος του αγώνα στο Euro 2024.

Αυτό μάλιστα ήταν το καλύτερο παιχνίδι για τους Ολλανδούς στην διοργάνωση, οι οποίοι με μια πειστική εμφάνιση πλέον βρίσκονται στην τελική οκτάδα της διοργάνωσης.

Από την πλευρά της η Ρουμανία η οποία βρέθηκε στα νοκ – άουτ του Euro, φάνηκε να έχει μείνει από δυνάμεις, μην μπορώντας σε κανένα σημείο του αγώνα να παρουσιάσει ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Η Ολλανδία από το πρώτο λεπτό μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε με την συμπλήρωση 20 λεπτά αγώνα να κάνει το 1-0.

Ο Χάκπο μετά από όμορφη προσπάθεια έκανε ένα αρκετά δυνατό σουτ, με το οποίο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Αυτό μάλιστα ήταν το τρίτο γκολ στον επιθετικό της Λίβερπουλ στην διοργάνωση.

Το 1-0 παρά τις προσπάθειες για γκολ των Ολλανδών έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου, με την επανάληψη να μην έχει διαφορετική εικόνα.

Οι ποδοσφαιριστές του Κούμαν είχαν την κατοχή και είχαν «κλείσει» τους Ρουμάνους στην εστία τους, οι οποίοι έδειξαν ότι δεν μπορούν να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι.

Στο 63΄ο Χάκπο σκόραρε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, ωστόσο το τέρμα του ακυρώθηκε καθώς υπήρξε οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Παρόλα αυτά οι Ολλανδοί δεν πτοήθηκαν και κατάφεραν να πετύχουν το δεύτερο γκολ που έψαχναν στο 83΄με τον Μάλεν.

Ο επιθετικός της Ντόρτμουντ αξιοποίησε την πάσα του Χάκπο για να κάνει το 2-0 και επί της ουσίας να «κλειδώσει» τη νίκη για την Ολλανδία.

Το κερασάκι στην τούρτα της επικράτησης των «οράνιε» ήρθε στις καθυστερήσεις με τον Μάλεν να σκοράρει στο 90+3΄ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Με αυτό τον τρόπο η Ολλανδία πήρε μια άνετη νίκη με 3-0 απέναντι στην αδύναμη Ρουμανία και πλέον περιμένει να μάθει ποια εκ των Αυστρία – Τουρκία θα βρει απέναντι της στα προημιτελικά του Euro.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Εντι Ιορντανέσκου): Νίτα, Ράτιου, Ντραγκούσιν, Μπούρτσα, Μόγκος (38′ λ.τρ. Ρακοβιτάν), Μ. Μάριν (72′ Τσιτσαλντάου), Μαν, Στάντσιου (88′ Ολάρου), Ρ. Μάριν, Χάτζι (72′ Αλιμπεκ), Ντράγκους (72′ Μιχάιλα)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε (69′ Φαν ντε Φεν), Σχάουτεν (69΄ Φέερμαν), Σίμονς, Ρέιντερς, Μπερχβάϊν (46′ Μάλεν), Ντεπάι (90’+2 Μπλιντ), Χάκπο (84΄ Βέγκχορστ)

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version