Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ρουντ – Ζβέρεφ 1-3: Με ανατροπή ο Γερμανός στον τελικό του Roland Garros, κόντρα στον Αλκαράθ για ιστορικό τίτλο

Ρουντ – Ζβέρεφ 1-3: Με ανατροπή ο Γερμανός στον τελικό του Roland Garros, κόντρα στον Αλκαράθ για ιστορικό τίτλο
reuters

Αν και βρέθηκε πίσω στα σετ από τον Κάσπερ Ρουντ, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ πήρε εύκολα τα 3 επόμενα (3-1) και μετά από 2 ώρες και 36 λεπτά εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Roland Garros για 1η φορά στην καριέρα του και για 2η φορά Grand Slam μετά από το US Open του 2020. Αντίπαλός του, ο άλλος πρωτάρης σε τελικό στο Παρίσι, Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ είχε μία πολύ δύσκολη εκκίνηση, αλλά στάθηκε σταθερός σε κομβικά σημεία του δεύτερου και τρίτου σετ, νικώντας τον Κάσπερ Ρουντ με 3-1 σετ (2-6, 6-2, 6-4, 6-2) φτάνοντας για πρώτη φορά στον τελικό του Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ, διεκδικώντας το πρώτο του Grand Slam.

Ο Ζβέρεφ (Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη), που αγωνίστηκε στον τέταρτο συνεχόμενο ημιτελικό του Roland Garros, κατάφερε να γίνει ο δεύτερος Γερμανός που θα διεκδικήσει τον τίτλο στην Open Era, αγγίζοντας το κατόρθωμα του Μίκαελ Στιχ το 1996.

Ο Ρουντ ξεκίνησε νωρίς με μπρέικ και πήρε το πρώτο σετ στο γήπεδο Philippe Chatrier, ωστόσο ο Ζβέρεφ κατάφερε να ισοφαρίσει το ματς, κάνοντας μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ του τρίτου σετ, παίρνοντας και ψυχολογικό πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου του.

Ο 25χρονος Ρουντ έμοιαζε σιγά-σιγά εξαντλημένος απ’ τις στομαχικές διαταραχές που τον ταλαιπώρησαν πριν απ’ το ματς, με τον Ζβέρεφ να κάνει ξανά μπρέικ και να φτάνει με άνεση στο 6-2 στο 4ο σετ και στο τελικό 3-1.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις