Πέμπτη, 18 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Σακίλ Ο’Νιλ και Στεφ Κάρι κέρδισαν Όσκαρ – Μήνυμα για την απελευθέρωση της Μπρίτνεϊ Γκράινερ

Σακίλ Ο’Νιλ και Στεφ Κάρι κέρδισαν Όσκαρ – Μήνυμα για την απελευθέρωση της Μπρίτνεϊ Γκράινερ
youtube

Μπασκετικό “χρώμα” είχε η 94η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. Σακίλ Ο’Νιλ και Στεφ Κάρι ήταν από τους νικητές της λαμπερής βραδιάς. Μήνυμα για την απελευθέρωση της Μπρίτνεϊ Γκράινερ από τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ.

Σακίλ Ο’Νιλ και Στεφ Κάρι κέρδισαν Όσκαρ, ως συμπαραγωγοί στο -μικρού μήκους- ντοκιμαντέρ με τίτλο “The Queen of Basketball”,

Το 22 λεπτών ντοκιμαντέρ αφορά τη ζωή της Λουσία Χάρις, η οποία είχα πετύχει το πρώτο καλάθι σε αγώνα μπάσκετ γυναικών στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ ήταν και η πρώτη γυναίκα που έγινε draft από ομάδα του… ΝΒΑ και πιο συγκεκριμένα από τους Νιου Όρλεανς Τζαζ στο νούμερο 137 το 1977. To Oscar ήρθε μόλις δύο μήνες μετά τον θάνατό της σε ηλικία μόλις 66 ετών.

Σκηνοθέτης του φιλμ και παραλήπτης του αγαλματιδίου στην τελετή που έγινε τα ξημερώματα ήταν ο Μπεν Πράουντφουτ. “Αν κανείς αμφιβάλλει πως εκεί έξω υπάρχει κοινό για γυναίκες αθλήτριες και το αν οι ιστορίες τους είναι σημαντικές, ψυχαγωγικές ή σημαντικές, ας είναι αυτό το βραβείο η απάντηση”, είπε παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ αξιοποίησε την προβολή για να ζητήσει την απελευθέρωση της δις χρυσής ολυμπιονίκη των ΗΠΑ, Μπριτ Γκράινερ, η οποία παραμένει κρατούμενη στη Μόσχα από τα μέσα Φεβρουαρίου, γιατί σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές έφερε πάνω της ναρκωτικές ουσίες. “Πρόεδρε Μπάιντεν, φέρτε πίσω στην πατρίδα την Μπριτνεϊ Γκράινερ”, είπε ο Πράουντφουτ για την Αμερικανίδα σέντερ.

Θυμίζουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το χρυσό αγαλματίδιο πηγαίνει σε χέρια ανθρώπου από το “μαγικό κόσμο” του ΝΒΑ. Πριν τέσσερα χρόνια, ο Κόμπι Μπράιαντ είχε πάρει και εκείνος Όσκαρ για το “Dear Basketball”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις