Παρασκευή, 6 Σεπτ.
31oC Αθήνα

Σαμπαλένκα – Πεγκούλα ο τελικός του US Open στις γυναίκες

Σαμπαλένκα – Πεγκούλα ο τελικός του US Open στις γυναίκες

Η Αρίνα Σαμπαλένκα και η Τζέσικα Πεγκούλα θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο US Open στο γυναικείο ταμπλό.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα (Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη), προκρίθηκε στον τελικό του US Open, επικρατώντας στον ημιτελικό, της Αμερικανίδας, Εμα Ναβάρο (Νο 12) με 6-3, 7-6(2).

Η Λευκορωσίδα πρωταθλήτρια, θα διεκδικήσει το τρόπαιο στο περίφημο τουρνουά, με αντίπαλο την Αμερικανίδα, Τζέσικα Πεγκούλα (Νο 6), η οποία στον έτερο ημιτελικό, νίκησε την Τσέχα, Καρολίνα Μούτσοβα (Νο 52) με ανατροπή (1-6, 6-4, 6-2) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της, στον τελικό ενός Grand Slam.

Μάλιστα, η Σαμπαλένκα, δις νικήτρια του Αυστραλιανού Όπεν (2023 και 2024), θα έχει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη τενίστρια που θα κατακτήσει και τα δύο Major σε σκληρό γήπεδο την ίδια σεζόν, μετά την Γερμανίδα, Αντζελίκ Κέρμπερ το 2016.

«Στο τέλος του δεύτερου σετ φορτίσθηκα λίγο συναισθηματικά, μου θύμισε στιγμές από τον περυσινό τελικό και την ενθάρρυνση από το κοινό (σ.σ. προς την Αμερικανίδα αντίπαλό της)», σχολίασε μετά το τέλος της αναμέτρησης η Σαμπαλένκα και πρόσθεσε: «Δούλεψα σκληρά για την ψυχική μου κατάσταση κατά την διάρκεια των αγώνων και βελτίωσα την ηρεμία μου σε βασικές στιγμές».

Οσον αφορά στην Τζέσικα Πεγκούλα, βρίσκεται σε «δαιμονιώδη» φόρμα με 15 νίκες στους τελευταίους 16 αγώνες της, καθώς η μοναδική της ήττα, ήταν στον τελικό του τουρνουά που φιλοξενήθηκε στο Σινσινάτι στα μέσα Αυγούστου, από την… Σαμπαλένκα, η οποία προηγείται με 5-2 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

«Αρχισε να παίζει απίστευτα, με έκανε να μοιάζω σαν αρχάρια, με κατέστρεψε», δήλωσε η Πεγκούλα απευθυνόμενη στους θεατές του αγώνα και πρόσθεσε: «Σταδιακά, άρχισα να βρίσκω τον δρόμο μου και στο τέλος του δεύτερου σετ άρχισα να παίζω όπως ήθελα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις