Σάββατο, 20 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Simone Biles, η γυναίκα – λάστιχο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016 [vid]

Simone Biles, η γυναίκα – λάστιχο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016 [vid]

Η Simone Biles έχει χαρακτηριστεί… εξωγήινη, λόγω των επιδόσεών της. Στην Αμερική την αποκαλούν “Michael Jordan της ενόργανης”. Και αυτό όχι άδικα.

Simone Biles, η γυναίκα- λάστιχο. Η αμερικανίδα αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής δεν έχει χάσει ποτέ σε αγώνα συνθέτου ατομικού σε οποιαδήποτα ηλικιακή κατηγορία και αν έχει αγωνιστεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση και αν έχει λάβει μέρος. Από το 2013 όταν και εμφανίστηκε στο διεθνές προσκήνιο δεν έχει απειληθεί στο σύνθετο. Ούτε στο ομαδικό, ούτε στο ατομικό.

Η Simone Biles είναι η πιο κοντή εκ των 555 αθλητών που εκπροσωπούν τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (1.42 που γίνεται… 2.84 στα άλματα της). Είναι και η πρώτη μαύρη (Αφροαμερικανή) γυναίκα που πήρε την πρώτη θέση στο σύνθετο ατομικό της ενόργανης, σε τρία διαδοχικά Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Η πιο αστεία απονομή μεταλλίου έγινε το 2014 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυμναστικής. Η 17χρονη τότε Simone Biles κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο στο σύνθετο ατομικό για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση. Η Αμερικανίδα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αλλά μόλις έπιασε στα χέρια της την ανθοδέσμη που της έδωσαν κατά την απονομή, κάτι… ξεπετάχτηκε από αυτήν. Ηταν μία μέλισσα, που αποδείχθηκε ικανή να κάνει την Μπάιλς να τρέχει…

Δείτε το βίντεο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε