Site icon NewsIT

Σκόρπισε… χαμόγελα στα Γιάννενα! Σωτήρας ο Ανέστης, ακάθεκτη η ΑΕΚ

17.01.2016 | 16:59
ΦΩΤΟ Eurokinissi

ΦΩΤΟ Eurokinissi

Το νικηφόρο σερί που έχει από το ξεκίνημα του 2016 συνέχισε η ΑΕΚ στους “Ζωσιμάδες”, που επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, παρέμεινε στη 2η θέση της Superleague και θα υποδεχθεί με πολύ καλή ψυχολογία την επόμενη εβδομάδα τον ΠΑΟΚ – Απέκρουσε και πάλι πέναλτι ο Ανέστης

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Αποτελεσματική και πειστική εμφάνιση από την ΑΕΚ, που πέρασε από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννενα με 2-0, έχοντας για ένα ακόμα παιχνίδι για μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ανέστη, Γιόχανσο, Σιμόες και Μπαρμπόσα. 

Η Ένωση ήταν πολύ καλύτερη του ΠΑΣ Γιάννινα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και γρήγορα άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενη το κενό που υπήρχε στην άμυνα των γηπεδούχων από τα δεξιά… Στο 6′ από αυτή την πλευρά κατέβασε την μπάλα ο εξαιρετικός Γιόχανσον. Σήκωσε δύο φορές το κεφάλι του, είδε τον Βάργκας που έκανε κίνηση και έφευγε από την πλάτη της άμυνας. Ο Γιόχανσον την έστειλε… συστημένη στον συμπαίκτη του και αυτός με προβολή δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Οι “κιτρινόμαυροι” έδωσαν μέτρα στον ΠΑΣ, αλλά οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν και να δημιουργήσουν φάσεις. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να ισοφαρίσουν δεν τα κατάφεραν. Οι Ηπειρώτες κέρδισαν πέναλτι στο 38′ σε χέρι του Γκάλο. Το εκτέλεσε στο 39′ ο Τσουκαλάς και ο Ανέστης για μία ακόμη φορά φώναξε “παρών” και το απέκρουσε! Το ημίχρονο έκλεισε με τον Μπαρμπόσα να… πετάει στα σκουπίδια το τετ-α-τετ με τον Βελλίδη (43.)

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με πολύ καλό ρυθμό και στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να έχουν μια ελαφρά υπεροχή και την Ένωση όχι απλά να ανταπεξέρχεται, αλλά να βρίσκει και πάλι δίχτυα. Η Ένωση ήταν αποτελεσματική και στην πρώτη της ευκαιρία στο 45λεπτο έκανε το 2-0, με το μονοκόμματο σουτ του Μπαρμπόσα (59′).

Ο Πογιέτ θέλησε να διασφαλίσει στη συνέχεια αυτό το σκορ, βάζοντας τον Λαμπρόπουλο στη θέση του Μάνταλου, κάτι που το κατάφερε. Οι Γιαννιώτες δεν έδειξαν ικανοί να γυρίσουν το ματς, οι Γιόχανσον και Σιμόες συνέχισαν να είναι το… φράγμα μπροστά από την μεγάλη περιοχή του Ανέστη κι έτσι τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν ομαλά, με τους “κιτρινόμαυρους” να παίρνουν το “τρίποντο”. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε “στραβά” για τον ΠΑΣ, αφού στο τελευταίο πεντάλεπτο αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, με τον Μανιά να αποχωρεί τραυματίας και την ομάδα του να έχει κάνει και τις 3 αλλαγές της.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Γιάκος, Μανιάς, Γαρουφαλιάς, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος (46’ Κοζορώνης), Ακόστα, Μιχαήλ, Ίλιτς, Λίλα, Σκόνδρας

Στον πάγκο έμειναν οι: Περιστερίδης, Νικολιάς, Ηλιάδης, Φερφελής, Ναδάλες, Μπέριος

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Σοϊλέδης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Γκάλο, Σιμόες (89’ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Μάνταλος (67’ Λαμπρόπουλος), Μπαρμπόσα, Βάργκας (46’ λ.τ. Τζεμπούρ), Αραβίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Βούρας, Τζανετόπουλος, Μπακάκης, Πλατέλλας

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version