Δευτέρα, 8 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Σκωτία – Ουκρανία 1-3: Έβαλε στην άκρη τον πόλεμο και έκανε βήμα πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Σκωτία – Ουκρανία 1-3: Έβαλε στην άκρη τον πόλεμο και έκανε βήμα πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ
Reuters

Η πολύπαθη Ουκρανία … χαμογέλασε ξανά! Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας νίκησε την Σκωτία με 3-1 μέσα στον “Χάμπντεν” της Γλασκώβης -στο πρώτο της αγώνα μετά την ρωσική εισβολή- και θα αντιμετωπίσει στις 5 Ιουνίου στο Κάρντιφ την Ουαλία, για ένα “εισιτήριο” για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Η “σκιά” του πολέμου δεν ήταν ικανή να την καλύψει. Η Ουκρανία ήταν η… καλύτερη ομάδα στο “Χάμπντεν Παρκ” και -σκοράροντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο- πήρε τον νοκ-άουτ ημιτελικό κόντρα στην Σκωτία (3-1), για τα μπαράζ του παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Η Ουκρανία είχε ξεκάθαρη υπεροχή στο πρώτο μέρος και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια, προηγούμενη με 1-0. Στο 33′ ο Μαλινόφσκι έβγαλε απίθανη μακρινή μπαλιά και Γιαρμολένκο άνοιξε το σκορ. Με την έναρξη της επανάληψης (49′) οι φιλοξενούμενοι… πανηγύρισαν ξανά, με τον Γιάρεμπτσουκ να κάνει το 0-2 με κεφαλιά.

Από το 60′ και μετά η Σκωτία ανέβασε την πίεση της στα αντίπαλα καρέ, έγινε επικίνδυνη και στο 67′ είδε τον ΜακΓκιν να μην μπορεί να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά. Η Ουκρανία, πάντως, δεν κλείστηκε στα καρέ της και στο 71′ είδε τον Τσιγκάνοφ να μην μπορεί να νικήσει τον Γκόρντον, με σουτ μέσα από την περιοχή.

Στο 79′ η Σκωτία κατάφερε να μειώσει σε 2-1. Ο ΜακΓκρέγκορ έπιασε το δυνατό σουτ, ο Μπούστσαν δεν εκτίμησε καλά την πορεία της μπάλας, δεν μπόρεσε να την ελέγξει και αυτή -παρά την προσπάθεια του Στεπανένκο- κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Το ματς πήρε μια.. άγρια ομορφιά στα τελευταία του λεπτά, η Σκωτία τα έδωσε όλα για την ισοφάριση, αλλά τελικά η Ουκρανία έφτασε στο τελικό 1-3, με τον Ντόβμπικ να σκοράρει στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Περισσότερα σε λίγο…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις