Site icon NewsIT

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός 2-2: Προκρίθηκαν στους ομίλους του Europa League οι Πειραιώτες

26.08.2021 | 23:39
Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός 2-2: Προκρίθηκαν στους ομίλους του Europa League οι Πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 2-2 με την Σλόβαν Μπρατισλάβας στη ρεβάνς για τα play off του Europa League, αλλά πήρε εύκολα την πρόκριση για τους ομίλους, χάρη στην ευρεία νίκη με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι.

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν από νωρίς με παίκτη περισσότερο (αποβλήθηκε στο 27′ με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ντε Μάρκο) και προηγήθηκαν δις με Ελ Αραμπί και Ονιεκούρου, αλλά τα κενά στην άμυνά τους οδήγησαν τελικά στο ισόπαλο αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου και δεν κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Ταυτόχρονα εμφάνισε και κενά στην άμυνά του, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στην Σλόβαν Μπρατισλάβας να “απειλήσει” πρώτη την εστία του.

Στο 14′ ο Χέντι έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Πειραιωτών και βρέθηκε απέναντι από τον Βάτσλικ, αλλά υπό το μαρκάρισμα του Σισέ έστειλε την μπάλα στη ρίζα του δοκαριού των φιλοξενούμενων.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησε στη συνέχεια να κρατήσει τους αντιπάλους της μακριά από την εστία του Τσέχου γκολκίπερ, αλλά στο 27′ άλλαξαν γενικότερα οι ισορροπίες του αγώνα, καθώς ο Ντε Μάρκο έκανε ένα “δολοφονικό” τάκλιν στον Μαντί Καμαρά και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε έτσι με παίκτη παραπάνω και το εκμεταλλεύτηκε αμέσως, αφού στο 33′ ο Βαλμπουενά έκανε σέντρα ασίστ στον Ελ Αραμπί και ο Μαροκινός επιθετικός “εκτέλεσε” με κεφαλιά για το 1-0 των Πειραιωτών στο παιχνίδι.

Το γκολ του πρώτου σκόρερ των “ερυθρολεύκων” διασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση της ελληνικής ομάδας, αλλά έφερε και μία… χαλάρωση στην άμυνα, όπου εμφανίστηκαν πολλά κενά, παρότι οι Πειραιώτες αγωνίζονταν με παίκτη παραπάνω. 

Κάπως έτσι ο Ζμίρχαλ βρέθηκε εντελώς ακάλυπτος από τον -κακό- Λαλά στα πλάγια και αυτός γύρισε σε κενή εστία στον Χέντι, για να γράψει αυτός από κοντά το 1-1 για τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Οι Σλοβάκοι έχασαν μάλιστα και μία ακόμη καλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Γκριν να κάνει αντίστοιχο γύρισμα από αριστερά, αλλά την τελευταία στιγμή έκοψε η άμυνα των “ερυθρόλευκων”.

Οι δύο ομάδες πήγαν έτσι με το ισόπαλο αποτέλεσμα στα αποδυτήρια, για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός πιο επιθετικός στο δεύτερο μέρος. Ο Ονιεκούρου “προειδοποίησε” με μία αντεπίθεση στο 52′ και δύο λεπτά αργότερα, ο Μπουχαλάκης έπιασε στον… ύπνο τους γηπεδούχους με γρήγορη εκτέλεση φάουλ και έδωσε την ασίστ στον Νιγηριανό για να πετύχει αυτός με φοβερό πλασέ, το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Πειραιωτών και να γράψει το 2-1 στον αγώνα.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε μάλιστα να “καθαρίσει” τη νίκη και στο δεύτερο παιχνίδι με τους Σλοβάκους, καθώς πέντε λεπτά αργότερα ο Βαλμπουενά με νέα “μαγική” μπαλιά βρήκε τον Ελ Αραμπί στην περιοχή, αλλά ο Μαροκινός δεν κατάφερε να νικήσει για δεύτερη φορά τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Την ίδια ώρα, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς συνέχιζε τα λάθη στην άμυνά της και το “πλήρωσε” ξανά στο 62′. Από κόρνερ της Σλόβαν Μπρατισλάβας, δύο παίκτες της πήραν ανενόχλητοι την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο Γκριν την έστειλε στα δίχτυα για το 2-2.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν στη συνέχεια να βρουν κι ένα τρίτο γκολ, αλλά ο Ρόνι Λόπες έκανε κακή επιλογή σε μία σημαντική αντεπίθεση για τους φιλοξενούμενους στο 81′ και έτσι το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε όμως άνετα την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, έχοντας και την ευρεία νίκη με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Οι συνθέσεις στο Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός

Σλόβαν Μπρατισλάβας: Τσόβαν – Πάουσεκ (84’ Κρίτζαν), Κάσια, Μποζίκοφ, Ντε Μάρκο – Κανκάβα – Τσάβριτς (67’ Ντε Καμπς), Βάις (79’ Στρέλετς), Ζμρχάλ, Γκριν (84’ Χρντσαρ) – Εντί (79’ Ντράζιτς)
Ολυμπιακός: Βατσλίκ – Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμτσιουκ – Εμβιλά (72’ Κούντε), Μαντί Καμαρά (36’ Μπουχαλάκης) – Βαλμπουενά (60’ Ρόνι Λόπες), Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (72’ Βρουσάι) – Ελ Αραμπί (72’ Χασάν)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version