Site icon NewsIT

Σόκο Μιγιάτα: Η Γιαπωνέζα αθλήτρια της καλλιτεχνικής γυμναστικής αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 επειδή κάπνιζε

19.07.2024 | 12:43
Σόκο Μιγιάτα: Η Γιαπωνέζα αθλήτρια της καλλιτεχνικής γυμναστικής αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 επειδή κάπνιζε

epa10291162 Shoko Miyata of Japan reacts after performing on the Floor in the women's Apparatus Finals at the 51st FIG Artistic Gymnastics World Championships in Liverpool, Britain, 06 November 2022. EPA/ADAM VAUGHAN

Η 19χρονη αρχηγός της ομάδας καλλιτεχνικής γυμναστικής της Ιαπωνίας, Σόκο Μιγιάτα, ήταν μια από τις ελπίδες της χώρας της για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Το τσιγάρο, όμως, ήταν αυτό που έφερε τον αποκλεισμό της.

Το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 καταστράφηκε για την Σόκο Μιγιάτα. Η 19χρονη αρχηγός της γυναικείας ομάδας καλλιτεχικής γυμναστικής της Ιαπωνίας θα μείνει εκτός του κορυφαίου αθλητικού “ραντεβού” του Παρισιού, επειδή… κάπνιζε!

Η ιαπωνική αποστολή βρισκόταν στο Μόνακο για προετοιμασία, όταν η Μιγιάτα παραβίασε τον κώδικα συμπεριφοράς της ομάδας. Οι ιθύνοντες της Ιαπωνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας τιμώρησαν την αθλήτρια με τον πλέον σκληρό τρόπο, η οποία επέστρεψε στην χώρα της.

Το τσιγάρο στοίχισε ακριβά στην Μιγιάτα, με τους Ιάπωνες να προτιμούν να δώσουν μία αυστηρή ποινή, προκειμένου να τηρηθούν οι κανονισμοί της Εθνικής ομάδας και να θυσιάσουν ένα πιθανό μετάλλιο στο Παρίσι.

Οι αξιωματούχοι της Ιαπωνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας ανέφεραν ακόμα ότι η Μιγιάτα επέστρεψε στη χώρα της -μια ημέρα μετά- για να υπάρξει σχετική έρευνα και εκεί επιβεβαιώθηκε τόσο η παράβαση του καπνίσματος, όσο και κατανάλωση αλκοόλ.

“Ζητούμε συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μας για αυτό”, είπε ο πρόεδρος της JGA, Ταντάσι Φουτζίτα.

Η Μιγιάτα κέρδισε ένα χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 στο Λίβερπουλ και είχε οριστεί να ηγηθεί της γυναικείας ομάδας καλλιτεχνικής γυμναστικής της Ιαπωνίας για πρώτη φορά στο Παρίσι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version