Δευτέρα, 8 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Σπανούλης μετά το Κροατία – Ελλάδα: «Τα καταφέραμε 10 εκατομμύρια Έλληνες»

Σπανούλης μετά το Κροατία – Ελλάδα: «Τα καταφέραμε 10 εκατομμύρια Έλληνες»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Στο πρώτο τουρνουά της καριέρας του ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, ο Βασίλης Σπανούλης κατάφερε να την οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά μετά το τέλος του αγώνα… μοίρασε το επίτευγμα σε όλους.

Ο Σπανούλης έκανε λόγο για επιτυχία 10 εκατομμύρια Ελλήνων, ενώ αποθέωσε τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας για το “κλίμα” στην ομάδα και την προσπάθεια στο παρκέ του ΣΕΦ.

Οι δηλώσεις του Σπανούλη

«Τα καταφέραμε. Όλοι οι Έλληνες! Τα καταφέραμε 10 εκατομμύρια κόσμος! Αυτό ήθελα να πετύχω από την πρώτη στιγμή, να ενώσουμε τους Έλληνες. Η Εθνική πρέπει να ενώνει, να υπάρχει ενότητα, είμαστε πολύ περήφανοι άνθρωποι, είμαστε πατριώτες, αγαπάμε την πατρίδα μας και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τα πάντα. Να δίνουμε την καρδιά μας! Προσπάθησα να φέρω όσα έζησα με την Εθνική ομάδα, προσπάθησα να δώσω στα παιδιά να καταλάβουν ότι πάνω από όλα είναι η ομάδα. Το θέμα είναι ο καθένας να καταλάβει τον ρόλο του, να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Η Εθνική δεν είναι σύλλογος, πολλά παιδιά μπορεί να έχουν άλλο ρόλο σε σχέση με τους συλλόγους τους. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα, πρέπει να είναι περήφανοι που αγωνίζονται στην Εθνική, είμαστε πολύ περήφανη χώρα και πολλοί περήφανοι άνθρωποι.

Σε κάθε παιχνίδι ήμασταν σοβαροί, είχαμε την ίδια δίψα, την ίδια θέληση, παίξαμε εξαιρετική άμυνα που είναι το σήμα κατατεθέν μας. Και αντιμετωπίζαμε το κάθε παιχνίδι μέρα με τη μέρα. Όσο δουλεύεις και όσο χτίζεις, θα πάρεις ό,τι σου αξίζει. Σημασία έχει ότι περάσαμε, παίξαμε δυο “τελικούς” και τους κερδίσαμε. Τελικά πήραμε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Γιάννηςήλθε εδώ για να κερδίσει! Δεν ήλθε για να βγει πρώτος σκόρερ. Οι κανόνες είναι διαφορετικοί, ο Γιάννης το έχει καταλάβει αυτό. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, είναι πολύ ταπεινός, του αρέσει να ηγείται, αλλά έχουμε και εξαιρετικούς παίκτες γύρω από τον Αντετοκούνμπο. Ανά πάσα στιγμή ο καθένας είναι έτοιμος να βγει μπροστά».

Για την παρουσία των Καλάθη – Γουόκαπ: «Ακόμα και αν έκανε 0/20 σουτ ο Νικ και 0/20 ο Γουόκαπ, πάλι το ίδιο πράγμα θα έκανα. Θα τους χρησιμοποιούσα με τον ίδιο τρόπο. Πιστεύω ότι οι καλοί παίκτες μπορούν να συνεργαστούν, το θέμα είναι να έχουν ψυχολογία, να νιώθουν καλά, άλλες φορές τα σουτ θα μπουν… Άλλες όχι. Τα δυο παιδιά είναι εξαιρετικά, έχουν τρομερό IQ, συμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Με ξέρετε πως είμαι σαν άνθρωπος, δεν είμαι για το φαίνεσθαι. Και το εννοώ αυτό. Δουλεύω και μου αρέσει να δίνω τα credits σε αυτούς που το αξίζουν. Γι’ αυτό έκανα πίσω στους πανηγυρισμούς».

Όσον αφορά την κριτική που δέχτηκε όταν ανέλαβε την Εθνική από κάποιους που υποστήριζαν ότι δεν ήταν έτοιμος, είπε: «Ο καθένας έχει την άποψή του, εγώ τη δικιά μου. Έχω τρομερή αυτοπεποίθηση και όταν είναι να κάνω κάτι, θα το κάνω όπως πιστεύω. Να χαρούμε την πρόκριση, να ξεκουραστούμε λίγες μέρες. Πρέπει να σεβόμαστε τον άνθρωπο, τον παίκτη και μετά να ετοιμαστούμε».

Για το ρόστερ που θα παραταχθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Αυτό είναι το ρόστερ. Και αυτοί που ήταν στην αρχή της προετοιμασίας και άλλοι που θα είναι πάντα ανοιχτή η πόρτα της Εθνικής. Όποιος παίζει καλά, είμαστε εδώ να τους βλέπουμε όλους και ανά πάσα στιγμή όποιος αξίζει θα είναι εδώ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις