Τρίτη, 23 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Στα… εκτός η ΑΕΚ “αγνοείται”! Αποτυχία στη Μυτιλήνη

ΦΩΤΟ facebook.com/AEK.FC.OFFICIA
ΦΩΤΟ facebook.com/AEK.FC.OFFICIA

“Άφησε” άλλους δυο βαθμούς! Για 5ο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πάρει το “τρίποντο”, αφού ήρθε ισόπαλη με την υποβιβασμένη και αδιάφορη Καλλονή (0-0). Η νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στη Βέροια μείωσε τη βαθμολογική απόσταση των δυο ομάδων στους 3 β.

Η επιστροφή της ΑΕΚ στην αγωνιστική δράση, μετά τη διακοπή για τα φιλικά της Εθνικής, δεν συνδυάστηκε με… επιστροφή στις νίκες. Ο δικέφαλος έμεινε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική μακριά από το «τρίποντο», αφού ήρθε ισόπαλος (0-0) στην έδρα της υποβιβασμένης Καλλονής.

Η ομάδα του Πογέτ έχει να κερδίσει μακριά από το ΟΑΚΑ από τις 17 Ιανουαρίου και το 0-2 στην έδρα του ΠΑΣ (5ο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι χωρίς νίκη), ενώ… ατύχησε διπλά, αφού ο Παναθηναϊκός μείωσε τη διαφορά του από τη δεύτερη θέση, μετά τη νίκη του επί της Βέροιας.

Το παιχνίδι ήταν ανοικτό από τα πρώτα του λεπτά, με την Ένωση να μπαίνει φουριόζα και με διάθεση να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Οι… γρήγορες μεγάλες ευκαιρίες του Τζεμπούρ (στα 30’’ από την έναρξη δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα) και του Κολοβέτσιου (δεν μπόρεσε στο 6’ να εκμεταλλευτεί το λάθος του Δαύκου) έδειξαν πως η Καλλονή δεν θα μπορέσει να είναι μεγάλο εμπόδιο.

Πέρα από κάποια μακρινά σουτ, οι νησιώτες δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους να… κάνουν παιχνίδι. Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, με τους παίκτες της ΑΕΚ να δυσκολεύονται χαρακτηριστικά να απειλήσουν την εστία της ουραγού του πρωταθλήματος.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με την ΑΕΚ να έχει το… πάνω χέρι, αλλά να δυσκολεύεται στην τελική πάσα-προσπάθεια. Ο Πογέτ πέρασε τον Αραβίδη στο παιχνίδι, βάζοντας τον δίπλα στον Τζεμπούρ, τον οποίο στη συνέχει άλλαξε με τον Πέκχαρτ (σύστημα 4-4-2). Η Καλλονή όμως ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και είχε τις πρώτες της καλές στιγμές με τον Κάρλσον (81’, 82’), λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς.

Το παιχνίδι έμεινε τελικά στο 0-0, με την Ένωση να κλείνει στα καρέ τους τους γηπεδούχους και να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 84’, με το σουτ του Μπουονανότε –μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή- να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Δαύκου. Οι «κιτρινόμαυροι» δικαιούνται να φωνάζουν για πέναλτι στις καθυστερήσεις, όταν σέντρα του Αραβίδη σταμάτησε στο χέρι του Ούκα.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε