Site icon NewsIT

Στέφανος Ντούσκος: Η απάντηση της ομοσπονδίας κωπηλασίας στον Ολυμπιονίκη – «Είχαμε 4 τελικούς και 2 μετάλλια, ποιο είναι το λάθος;»

03.08.2024 | 17:48
Στέφανος Ντούσκος: Η απάντηση της ομοσπονδίας κωπηλασίας στον Ολυμπιονίκη – «Είχαμε 4 τελικούς και 2 μετάλλια, ποιο είναι το λάθος;»

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΠΑΡΙΣΙ 2024 / 8η ΗΜΕΡΑ (EUROKINISSI)

Απάντηση στον Στέφανο Ντούσκο έδωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής κωπηλασίας Τζιάνι Ποστιλιόνε, ο οποίος ανέφερε πως 4 πληρώματα βρέθηκαν στους τελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων εκ των οποίων τα 2 κατέκτησαν μετάλλιο.

Ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε την 6η θέση στον τελικό του μονού σκιφ ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τον Έλληνα αθλητή μετά το τέλος του αγώνα να κάνει δηλώσεις, στις οποίες ξέσπασε, αναφέροντας πως έγιναν λάθος χειρισμοί και αδικίες στα πληρώματα από την ομοσπονδία, τονίζοντας ότι ο προπονητής του είχε μεγάλη ευθύνη για το τελικό αποτέλεσμα και την απώλεια μεταλλίου.

«Με ενοχλούν κάποια πράγματα. Με έχουν επηρεάσει πάρα πολύ από χθες (σ.σ. 02.08.2024). Κάποια πράγματα, τα οποία είναι άδικο να γίνονται για κάποιους ανθρώπους. Εμένα με πειράζει πάρα πολύ. Η Ομοσπονδία είναι λάθος σε αυτό, ο προπονητής είναι λάθος, τα έχω ξαναπεί. Χθες κοιμήθηκα τρεις ώρες το βράδυ και σήμερα είχα αυτό το αποτέλεσμα», είπε ο Έλληνας κωπηλάτης μετά τον τελικό.

Η συγγνώμη του Στέφανου Ντούσκου

Παράλληλα ο Ντούσκος ζήτησε συγνώμη που δεν κατάφερε να φέρει ένα ακόμη μετάλλιο στην Ελλάδα, μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram στην οποία αναφέρει:

«Έκτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σήμερα δυστυχώς δεν κατάφερα να γυρίσω πίσω με ένα μετάλλιο.. Στο τέλος όμως της ημέρας αυτό είναι ο πρωταθλητισμός.

Όποιος είναι στην καλύτερή του μέρα κερδίζει στις λεπτομέρειες και για εμένα δεν ήταν αυτή η μέρα. Αυτό που θέλω να πω είναι ένα μεγάλο συγγνώμη στους Έλληνες που δεν τους έκανα περήφανους αυτή τη φορά, αλλά θα υπάρξει και συνέχεια για εμένα, γιατί ένα πράγμα που έχω μάθει τόσα χρόνια στο κουπί είναι ότι όσο κι αν πονάς όσο κι αν αδικείσαι μην τα παρατάς ποτέ!

Μέσα από μεγάλες δυσκολίες κατάφερα να κερδίσω ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο κι αυτό είναι που μου δίνει δύναμη για την συνέχεια.

Εις το επανιδείν».

Η απάντηση του προπονητή του

Κάτι που δεν έμεινε αναπάντητο από τον Τζιάνι Ποστιλιόνε, με τον Εθνικό προπονητή κωπηλασίας, μιλώντας στο «Gazzetta» να δίνει τη δική του οπτική στην υπόθεση. 

«Καταρχάς να τονίσω πως ο Στέφανος είναι καταπληκτικός, είναι ο καλύτερος μου αθλητής. Η έκτη θέση του είναι μια χαρά, θα κάνει πολλά πράγματα!», είπε αρχικά ο Ποστιλιόνε, τονίζοντας επανειλημμένα το ταλέντο του Έλληνα πρωταθλητή. «Ο Στέφανος είναι πολύ συναισθηματικός και αυτό δεν είναι πάντα κακό. Εγώ είμαι Ιταλός και είμαστε κι εμείς πολύ παθιασμένοι οπότε το καταλαβαίνω. Αλλά όταν υπάρχουν πολλά συναισθήματα, ξέρεις, δεν βγαίνει σε καλό. Το θέμα του ήταν προσωπικό, ο ίδιος άφησε τα συναισθήματα να τον επηρεάσουν.

Πώς μπορώ να αλλάξω ένα πλήρωμα, όταν πηγαίνουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μου φέρνουν ασημένιο μετάλλιο; Πώς να τους πω πως δεν μπορούν να πάνε στους Ολυμπιακούς και πρέπει να τις αλλάξω, αφού είναι γρήγορες;

Πείτε μου εσείς, ποιο λάθος έκανε η ομοσπονδία; Τέσσερα πληρώματα, Τέσσερις τελικοί, 100% επιτυχία. Κανένα άλλο πλήρωμα στους Ολυμπιακούς δεν το κατάφερε αυτό. Τέσσερις τελικοί, δύο μετάλλια. Που είναι το λάθος;

Και σήμερα το πρωί που ο Στέφανος δεν ήταν καλά, προσπάθησα την κακή του ψυχολογία να την στρέψω υπέρ του. “Είσαι θυμωμένος μαζί μου; Κάνε κάθε κουπιά σα να με χτυπάς, σα να είναι εναντίον μου”, του είπα. Και πραγματικά τον είχα ετοιμάσει, θα έβγαζε όλο του τον θυμό στον αγώνα αλλά… καθυστέρησε ο Λευκορώσος, καθυστέρησε ο αγώνας και το σχέδιο μου καταστράφηκε. Γενικά παίζω με την ψυχολογία των παιδιών, διαβάζω το μυαλό τους και πάντα βρίσκουμε τρόπο.

Αποδεκτό το παράπονο του Στέφανου, καλώς είπε τη γνώμη του και τώρα εμένα η δική μου δουλειά είναι να σωπάσω. Δεν με ενοχλεί, ο Στέφανος είναι καταπληκτικός αθλητής και όταν περάσει ο καιρός θα καταλάβει. Και θα κάνουμε πολλά ακόμη φοβερά πράγματα!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version