Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Δεν ξέρω εάν αξίζω μια θέση στο ATP Finals, όλα θα φανούν τις επόμενες εβδομάδες»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Δεν ξέρω εάν αξίζω μια θέση στο ATP Finals, όλα θα φανούν τις επόμενες εβδομάδες»
Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε για μια ακόμα εβδομάδα εκτός top10 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP και έκανε την αυτοκριτική του, μιλώντας για τα φετινά ATP Finals.

Λίγο πριν ξεκινήσει την προσπάθειά του στο τουρνουά της Βασιλείας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στο Tennis TV και αναφέρθηκε με ρεαλισμό στο φετινό ATP Finals. Έχοντας μείνει στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Έλληνας πρωταθλητής δήλωσε ότι η σεζόν του ήταν γεμάτη σκαμπανεβάσματα, ανέφερε ότι θα προσπαθήσει μέχρι τέλους να δείξει στον κόσμο ότι αξίζει μια θέση στα TAP Finals, τονίζοντας όμως ότι ίσως να μην αξίζει μια αγωνιστεί στο τουρνουά, αφού άλλοι τενίστες έκαναν καλύτερη σεζόν.

Να αναφέρουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα “μπει” στο τουρνουά της Βασιλείας, αντιμετωπίζοντας στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης με τον Αργεντινό Φρανσίσκο Σερούντολο, Νο.30 στον κόσμο. Στα ATP Finals συμμετέχουν οι 8 κορυφαίοι της βαθμολογίας.

“Είμαι χαρούμενος με την καθημερινή δουλειά μου στο γήπεδο. Νιώθω ότι είμαι σε μια μεταβατική περίοδο της καριέρας μου. Νιώθω ότι έχω βελτιώσει το παιχνίδι μου, σε πολλούς τομείς νιώθω ότι είμαι καλύτερος παίκτης, αλλά δεν το έχω δείξει στο γήπεδο με τα αποτελέσματά μου τις τελευταίες εβδομάδες” είπε αρχικά ο Έλληνας τενίστας.

“Είχα μερικά καλά ματς, όπου πάλεψα σκληρά και βγήκα τελικά νικητής, αλλά νιώθω ότι δεν έχω καταφέρει να δείξω τις βελτιώσεις μου και τον τρόπο που έχω εξελιχθεί. Ίσως θα πρέπει να περιμένω λίγο”.

Μέχρι την επόμενη σεζόν; “Δεν ξέρω πότε θα έρθει. Μακάρι να μπορούσα να αποφασίσω εγώ το πότε, αλλά με αυτά τα πράγματα δεν ξέρεις. Μπορεί να έρθει κάποια στιγμή, μπορεί να έρθει σταδιακά, είναι μέρος της διαδικασίας. Αν συνεχίσεις να δουλεύεις, να βάζεις τις λεπτομέρειες, μπορεί κάποια στιγμή να έρθουν τελικά”.

Τέλος, ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε για τις πιθανότητες πρόκρισης στο ATP Finals και έκανε την αυτοκριτική του. “Θα το θέσω έτσι: σίγουρα ελπίζω να είναι μέρος του πλάνου για τη σεζόν, αλλά βλέπω τι έχουν κάνει άλλοι παίκτες μέχρι στιγμής και συγκρίνω με τη δική μου σεζόν, που είχε σκαμπανεβάσματα. Πήγα καλά στο Μονακό, όπου κέρδισα, αλλά μετά από αυτό δεν είχα πολύ καλά αποτελέσματα, για να είμαι ειλικρινής. Δεν ξέρω αν αξίζω μια θέση εκεί, θα πρέπει να αποδείξω κάποια πράγματα είτε εδώ (Βασιλεία), είτε στο Μπερσί. Να δείξω στον κόσμο ότι ίσως ακόμα αξίζω μια θέση στο ATP Finals. Όλα θα φανούν τις επόμενες εβδομάδες. Ακόμα και αν δεν τα καταφέρω, είμαι ικανοποιημένος που έχω τον έλεγχο της ζωής μου και ξέρω σε τι θέλω να δουλέψω, πώς θέλω να προχωρήσω τους επόμενους μήνες. Διότι θέλω να αρχίσω να γίνομαι καλύτερος σε πολλά πράγματα στη ζωή μου”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις