Παρασκευή, 9 Αυγ.
34oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς εκτός ορίων: Όλες οι φορές που έβρισε και πέταξε τους γονείς του εκτός γηπέδου

Στέφανος Τσιτσιπάς εκτός ορίων: Όλες οι φορές που έβρισε και πέταξε τους γονείς του εκτός γηπέδου

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αδυνατεί να ελέγχει τα νεύρα του κατά τη διάρκεια των αγώνων του, ξεπερνώντας αρκετές φορές τα όρια. Η φραστική “επίθεση” στον πατέρα του στο Μόντρεαλ δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Έλληνας τενίστας έγινε viral για λάθος λόγο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βγήκε εκτός ελέγχου στο παιχνίδι με τον Νισικόρι στο Μόντρεαλ το απόγευμα της Πέμπτης (8/8/2024), βρίζοντας με τον χειρότερο τρόπο τον πατέρα του και διώχνοντας τον από το γήπεδο.

Τα πράγματα κόντρα στον Νισικόρι δεν πήγαιναν καθόλου καλά για τον Έλληνα τενίστα στο πρώτο σετ, με τον Τσιτσιπά να τα βάζει με τον πατέρα του, ο οποίος είναι και ο προπονητής του, ακολουθώντας τον σε κάθε παιχνίδι. “Άντε γα@@”, είπε χαρακτηριστικά στον Απόστολο Τσιτσιπά.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στους δημοσιογράφους, δίνοντας εξηγήσεις για την συμπεριφορά του. Και φαίνεται ότι δεν μετάνιωσε… ιδιαίτερα.

«Χρειάζομαι και αξίζω έναν προπονητή που με ακούει και ακούει τα σχόλια μου ως παίκτη. Ο πατέρας μου δεν είναι πολύ έξυπνος ή πολύ καλός στο να χειρίζεται τέτοιους είδους καταστάσεις» τόνισε.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό. Είμαι πραγματικά πολύ απογοητευμένος μαζί του» συνέχισε. Σε ερώτηση αν σκέφτεται αλλαγές σε αυτό το κομμάτι είπε: «Πραγματικά δεν ξέρω αν αυτή τη στιγμή θα σκεφτόμουν κάποιες αλλαγές, αλλά είμαι πραγματικά απογοητευμένος. Το πιο σημαντικό για έναν παίκτη είναι να έχει άμεσο και καλό feedback από έναν προπονητή».

«Ο προπονητής δεν είναι αυτός που κρατάει τη ρακέτα, αλλά ο παίκτης που προσπαθεί να εκτελέσει ένα πλάνο. Είναι μια συλλογική προσπάθεια που πρέπει να είναι αμοιβαία για να μπορέσω να εξελίξω το τένις μου» κατέληξε.

Τα ξεσπάσματα του Τσιτσιπά κατά των γονιών του

«Μερικές φορές, ειλικρινά, με κουράζει που τους έχω γύρω μου όλη την ώρα. Την ίδια στιγμή, είναι η οικογένειά μου και τους αγαπώ. Σίγουρα δεν περιμένετε να ακούσετε κάτι τέτοιο από εμένα. Καμία φορά νιώθω ότι η μητέρα μου και ο πατέρας μου είναι πολύ αναμεμειγμένοι στη ζωή μου εντός και εκτός court.

Ισως, από την άλλη, όχι και τόσο πολύ εκτός. Προσπαθώ κάποιες φορές να μην δίνω σημασία σε αυτά που λένε. Είναι δύσκολο, ειλικρινά. Τους αγαπώ όμως. Δεν ξέρω αν θα είχα πετύχει χωρίς αυτούς. Θέλουν το καλύτερο για εμένα», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έχει γίνει αρκετές φορές viral για τις εκρήξεις του.

Τον Ιανουάριο του 2020, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε θολώσει εξαιτίας του τρόπου που έχασε ένα σετ από τον Νικ Κύργιο. Χτύπησε με την ρακέτα του τον πάγκο και στη συνέχεια κατά λάθος και τον πατέρα και προπονητή του Απόστολο, ο οποίος κρατούσε το δεξί του χέρι.

Τον Οκτώβριο του 2022 και συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της αναμέτρησης για το 500άρι Indoor τουρνουά, Erste Bank, της Βιέννης κόντρα στον Αυστριακό, Νο155 του κόσμου, Ντένις Νόβακ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε ξεφύγει και πάλι και μετά από break που δέχθηκε στο ξεκίνημα του πρώτου σετ από τον αντίπαλο του, έκανε τρομερή επίθεση στον πατέρα του.

««Είσαι μ@λ@κ@ς» είχε πει ο Έλληνας τενίστας προς το box που βρισκόταν ο πατέρας του, στον οποίο στη συνέχεια είπε να φύγει από το γήπεδο!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει διώξει, πάντως, και τη μητέρα του από γήπεδο.

Ο Έλληνας τενίστας είχε βγει εκτός εαυτού και στο τουρνουά της Ρώμης το 2023, σε παιχνίδι κόντρα στον Μεντβέντεφ., ξεσπώντας με απρεπείς φράσεις κατά της μητέρας του. 

Όλα άρχισαν όταν η μητέρα του ξεκίνησε να του δίνει οδηγίες στα ρώσικα, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να εξοργίζεται και να της ζητάει να μιλάει στα ελληνικά. Λίγο αργότερα, η κατάσταση ξέφυγε, με τον Ελληνα τενίστα να διώχνει τη μητέρα του από το box του.

 «Μη μιλάς στα ρωσικά. Μίλα στα ελληνικά. Στα ρωσικά μη μιλάς. Μάνα σερβίρω και μιλάς στα ρωσικά. Φύγε από το γήπεδο καλύτερα μη μιλάς στα ρωσικά. Μ………η είσαι τελείως; Δεν μπορώ να καταλάβω τι περνάει από το μυαλό σου. Μιλάει στη δική της γλώσσα. Αν έχεις το Θεό σου», είχε αναφέρει ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Η σχέση του Στέφανου Τσιτσιπά με τους γονείς του είναι εκρηκτική. Εννοείται πως τους λατρεύει και τον λατρεύουν, ωστόσο πολλές φορές ο Έλληνας τενίστας δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του, με αποτέλεσμα να γίνεται viral για λάθος λόγους και να δέχεται σκληρή κριτική στα social media.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις