Site icon NewsIT

Στέφανος Τσιτσιπάς – Ματέο Αρνάλντι 3-1: Με φοβερή αντίδραση προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros

02.06.2024 | 17:10
Στέφανος Τσιτσιπάς – Ματέο Αρνάλντι 3-1: Με φοβερή αντίδραση προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros

Tennis - French Open - Roland Garros, Paris, France - June 2, 2024 Greece's Stefanos Tsitsipas reacts during his fourth round match against Italy's Matteo Arnaldi REUTERS/Gonzalo Fuentes

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε άσχημα το ματς με τον Ματέο Αρνάλντι, αλλά έβγαλε στη συνέχεια φοβερή αντίδραση και έφθασε τελικά σε μία άνετη επικράτηση με 3-1 σετ [3-6, 7-6(5), 6-2, 6-2], για να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Roland Garros.

Παρότι βρέθηκε να χάνει στο πρώτο σετ και έδωσε σετ πόιντ στον Αρνάλντι για το 2-0, ο Στέφανος κατάφερε να στείλει το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ και επικρατώντας εκεί άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα. Ακολούθησε έτσι μία… παρέλαση του κορυφαίου Έλληνα τενίστα στα επόμενα σετ, για να “κλείσει” εύκολα το παιχνίδι και να προκριθεί στους “8” του Roland Garros. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ.

https://www.youtube.com/watch?v=BTgLFzRaPho

Το παιχνίδι

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς μπήκε μουδιασμένος, με τον Αρνάλντι να καταφέρνει να κάνει μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ και στη συνέχεια, διατηρώντας το σερβίς του να φτάνει στο 1-0. Ο Τσιτσιπάς έφτασε και εκείνος κοντά στο μπρέικ, ωστόσο δεν μπόρεσε να τα καταφέρει, με αποτέλεσμα το πρώτο σετ να καταλήξει στα χέρια του Ιταλού με 6-3.

Στο δεύτερο σετ ο «Στεφ» μπήκε πιο αποφασισμένος στο κορτ, με τον ίδιο να φτάνει τρεις φορές κοντά στο μπρέικ, χωρίς να τα καταφέρει. Αντίθετα, ο Αρνάλντι «έσπασε» πρώτος το σερβίς του αντιπάλου του, με τον Ιταλό στο πέμπτο σετ του δευτέρου σετ να κάνει το μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς μετά από αυτή την εξέλιξη βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο κατάφερε στο δέκατο γκέιμ να φτάσει και αυτός σε μπρέικ. Ο «Στεφ» παίζοντας αρκετά καλά, ήταν ο νικητής στο tie break με 7-5 και κατάφερε με 7-6 στα γκέιμ να ισοφαρίσει σε 1-1 τα σετ. Γενικότερα η παρουσία του 25χρονου αθλητή στο δεύτερο σετ ήταν αρκετά καλή και μάλιστα εάν ήταν και λίγο πιο τυχερός θα μπορούσε να έφτανε πιο νωρίς στη νίκη.

Με την ψυχολογία στα ύψη στη συνέχεια, ο Τσιτσιπάς έδειξε την ανωτερότητά του και “καθάρισε” εύκολα το ματς. Στο 3ο σετ, ο Στέφανος βρήκε αμέσως ένα μπρέικ και μετέτρεψε σε… περίπατο τη συνέχεια, φθάνοντας εύκολα στο 6-2 και το 2-1 στο ματς, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης.

Η εικόνα ήταν παρόμοια και στο τέταρτο σετ, με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα να βρίσκει δύο μπρέικ στο ξεκίνημα για το 4-0, που “σκότωσε” ουσιαστικά τον Αρνάλντι. Ο Ιταλός μείωσε μέχρι και σε 5-2 και “πάλεψε” για ένα μπρέικ, αλλά ο Τσιτσιπάς δεν “απειλήθηκε” ουσιαστικά και έκλεισε με 6-2 το σετ, για το 3-1 στο ματς.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version