Παρασκευή, 9 Αυγ.
34oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Οι στιγμές έντασης με τον πατέρα του

Στέφανος Τσιτσιπάς: Οι στιγμές έντασης με τον πατέρα του
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε γνωστό ότι ο πατέρας του Απόστολος δεν θα συνεχίσει να είναι προπονητής του, με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα να έχει αρκετές στιγμές έντασης το παρελθόν.

Η συνεργασία του Στέφανου Τσιτσιπά και του Απόστολου τελείωσε άδοξα, με το απίστευτο ξέσπασμα του 25χρονου αθλητή στο τουρνουά του Μόντρεαλ, να είναι η αφορμή για τη λύση της συνεργασίας των δυο πλευρών. Ωστόσο η σχέση τους εντός γηπέδου είχε πάντα σκαμπανεβάσματα, με τους τσακωμούς και τις εντάσεις μεταξύ τους να είναι αρκετοί.

Συγκεκριμένα ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ουκ ολίγες φορές εντός αγώνων είχε ξεσπάσει με άσχημο τρόπο, με τον πατέρα του να γίνεται αποδέκτης.

Η πιο πρόσφατη και τελευταία στιγμή στην κόντρα τους πραγματοποιήθηκε στο τουρνουά του Μόντρεαλ, όταν ο Τσιτσιπάς έχοντας υπερένταση βγήκε εκτός εαυτού, με αποτέλεσμα αφού πρώτα έβρισε τον Απόστολο, στη συνέχεια να τον διώχνει από το γήπεδο σε μια πολύ άσχημη εικόνα.

 

Πολλές φορές σε παιχνίδια που είχαν μεγάλη δυσκολία οι δυο άνδρες είχαν συχνά έντονους διαλόγους, με τον Απόστολο πάντα να φροντίζει να ηρεμεί και να δίνει σωστές οδηγίες στον Στέφανο, με τον τελευταίο να προσπαθεί να βγάλει εις πέρας το πλάνο του προπονητή του.

 

Ο Απόστολος αρκετές φορές μάλιστα δυσανασχετούσε με τη συμπεριφορά του Στέφανου, με χαρακτηριστική να είναι η εικόνα του «Στεφ» κατά την διάρκεια του αγώνα του να πετά το μπαλάκι μακριά, με αποτέλεσμα να δεχτεί έντονες παρατηρήσεις. Κάτι που προκαλούσες ενόχληση στον Έλληνα προπονητή για την εικόνα του γιου του στο κορτ.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές δεν είναι άλλη από την απίστευτη ένταση του Τσιτσιπά, ο οποίος γεμάτος νεύρα πέταξε τη ρακέτα του η οποία βρήκε τον Απόστολο, σε μια κίνηση που προφανώς δεν ήθελε ο 25χρονος.

Ωστόσο αυτό προκάλεσε την οργή της μητέρας του, η οποία θέλησε να του κάνει παρατηρήσεις για την συμπεριφορά του.

 

Κάπως έτσι φαίνεται πως το γυαλί ράγισε τελείως, με τον Τσιτσιπά να αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να αλλάξει προπονητή, σε μια αρκετά δύσκολη απόφαση για τον ίδιο. Ωστόσο όπως ανέφερε στην ανακοίνωση του, ο Απόστολος ο οποίος ήταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια θα συνεχίσει να είναι μαζί του στα ταξίδια, έχοντας ωστόσο μόνο πατρικό ρόλο πλέον.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις