Κυριακή, 25 Αυγ.
34oC Αθήνα

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Θέλω να κάνω καλύτερη τη σχέση με τον πατέρα μου εκτός γηπέδου»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Θέλω να κάνω καλύτερη τη σχέση με τον πατέρα μου εκτός γηπέδου»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στο “διαζύγιο” με τον πατέρα του, πριν ξεκινήσει η προσπάθεια του στο US Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απομάκρυνε τον πατέρα του, Απόστολο, από τη θέση του προπονητή, θέλοντας να κάνει μία νέα προσπάθεια, αρχής γενομένης από το US Open. Παράλληλα, επιθυμεί να βελτιώσει τη σχέση του με τον πατέρα του εκτός γηπέδου.

«Τις περισσότερες φορές δεν είμαι σίγουρος για τις αλλαγές που κάνω στην ομάδα μου», παραδέχτηκε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Super Tennis. «Είναι κάτι δύσκολο και επώδυνο. Όταν κάνω αλλαγές, λειτουργώ με το ένστικτο και συνήθως είναι σωστές. Ένιωσα ότι τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα, κρατούσα μέσα μου πολλά από τα συναισθήματά μου για κάποια πράγματα και δεν μπορούσα να εκφραστώ νωρίτερα.

Ήρθε, όμως, η ώρα να κάνω αυτή τη σημαντική αλλαγή στην ομάδα μου. Θέλω πραγματικά να αναπτύξω τη σχέση με τον πατέρα μου και να την κάνω καλύτερη εκτός court. Ένιωσα ότι η πίεση και οι προσδοκίες των τελευταίων ετών στο tour μάς είχαν απομακρύνει και αυτό είναι φυσικό, διότι συνεργάζομαι επαγγελματικά με τον πατέρα μου. Σε κάθε σχέση πατέρα-γιου αυτό μπορεί να φέρει απόσταση αντί για δέσιμο».

«Μέχρι τώρα είναι όλα καλά, είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να τον έχω ως πατέρα μου, ενώ μας βοηθάει ο κάπτεν της ομάδας Davis Cup σε ρόλο προπονητή τις προσεχείς εβδομάδες. Είναι κάποιος που γνωρίζω καλά και ελπίζω να βγάλει το καλύτερό μου τένις και να εξελιχθούμε μαζί», συμπλήρωσε ο Έλληνας τενίστας.

O Στέφανος Tσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη την Τρίτη (27/8, 18.00) και ο πρώτος του αντίπαλος είναι ο Θανάσης Κοκκινάκης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις