Site icon NewsIT

Στιλ για το Παναθηναϊκός – Λανς: «Πάμε για να κερδίσουμε και στο ΟΑΚΑ»

27.08.2024 | 17:03
Στιλ για το Παναθηναϊκός – Λανς: «Πάμε για να κερδίσουμε και στο ΟΑΚΑ»

CONFERENCE LEAGUE / ΛΑΝΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (EUROKINISSI)

Ο Γουίλ Στιλ δήλωσε ότι η Λανς θα κυνηγήσει τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό και στο ΟΑΚΑ, ενώ εμφανίστηκε χαλαρός για την ατμόσφαιρα που θα συναντήθει στην Αθήνα.

Ο προπονητής της Λανς είναι αισιόδοξος για τη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, πιστεύοντας ότι η ομάδα του θα πάρει το εισιτήριο για τη League Phase του Conference League.

Ο Γουίλ Στιλ μίλησε για το παιχνίδι με τους πράσινους στην Αθήνα, τονίζοντας ότι η ομάδα του μπορεί να παίξει καλά σε οποιοδήποτε γήπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς προσεγγίζει αυτό το ματς με τον Παναθηναϊκό, έχοντας προβάδισμα ενός γκολ και κομβικούς παίκτες να απουσιάζουν: «Σαν ένα ματς που ξεκινάει 0-0, στο οποίο πάμε για να κερδίσουμε. Δεν πρέπει να το υπολογίσουμε. Αυτό το γκολ δεν είναι σημαντικό. Στο 90ο λεπτό θα δούμε αν θα έχουμε ένα γκολ προβάδισμα ή όχι. Θα πάμε εκεί για να νικήσουμε και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το αν θα κρατήσει την επιθετική ταυτότητα της ομάδας: «Ναι».

Για το ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι βάζουν μεγάλη πίεση στην ομάδα τους και το πώς αισθάνεται για αυτό: «Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και θα παίξουμε το δεύτερο ματς στην έδρα τους. Πρέπει να προσεγγίσουμε την αναμέτρηση με τον ίδιο τρόπο. Κερδίσαμε το πρώτο, αλλά πρέπει να κερδίσουμε και το δεύτερο. Στο πρώτο ματς είχαν καταστάσεις man to man για να μας βάλουν πίεση. Είναι στο χέρι μας να βρούμε κενά, να αποβάλουμε την πίεση και να δημιουργήσουμε επικίνδυνες καταστάσεις.

Το κάναμε στο πρώτο ματς, είναι στο χέρι μας να το κάνουμε και την Πέμπτη. Ακόμα και με 10 παίκτες, νομίζω ότι δείξαμε την ικανότητά μας να κάνουμε ενδιαφέροντα πράγματα. Θα πάρουμε αυτοπεποίθηση, χωρίς να προσποιούμαστε ότι είμαστε άλλοι, και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτά που είμαστε ικανοί».

Για το αν ένα εκτός έδρας παιχνίδι όπως αυτό, με ένα «καυτό» ελληνικό κοινό, τον φοβίζει: «Αν είμαστε ικανοί να παίξουμε στο Μπολάρ, είμαστε ικανοί να παίξουμε σε κάθε γήπεδο στον κόσμο. Υπάρχει μια τρελή ατμόσφαιρα στο σπίτι μας, μια σπουδαία ατμόσφαιρα στο δικό τους.

Θα είναι ένα γεμάτο, έντονο, ενδιαφέρον παιχνίδι. Αλλά θα είναι ένα εκτός έδρας ματς σαν αυτά που έχουμε παίξει στο παρελθόν. Όταν παίζεις στην Λανς, ξέρεις πώς είναι να αγωνίζεσαι σε τέτοιο περιβάλλον. Είμαστε αρκετά χαλαροί για αυτό».

Για το πόσους παίκτες ελπίζει να έχει αν η Λανς παίξει στην Ευρώπη φέτος: «22 με 24 για να έχουμε μια ισορροπημένη επιλογή, να κάνουμε ροτέισον. Αυτός θα είναι ο στόχος στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου».

Για την απουσία του Ντάνσο από την προπόνηση: «Απ’ όσο ξέρω δεν έχει υπογράψει ακόμα. Αυτή την στιγμή, είναι ακόμα εδώ. Θα δούμε. Τώρα είναι στο γυμναστήριο, είναι εδώ και είναι χαρούμενος για αυτό».

Για το πώς θα διαχειριστεί την αποχώρηση ενός σημαντικού παίκτη 48 ώρες πριν από ένα κρίσιμο ματς: «Κάνοντας δουλειά εκ των προτέρων. Έχουμε τον Κουσάνοφ, τον Σαρ. Περιμέναμε ότι θα φύγει. Ο Ντάνσο είναι πολύ καλός και εντυπωσιακός στα ματς. Αλλά είναι μια θέση που ελευθερώνεται για κάποιον καινούριο. Είναι μια προσωπικότητα στην ομάδα, είναι καλό παιδί. Στην τελική, προσαρμόζεσαι, αυτή είναι η πραγματικότητα του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν αφίξεις, αποχωρήσεις, είναι μέρος του αθλήματος».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version