Δευτέρα, 26 Αυγ.
31oC Αθήνα

Στο δρόμο της… Ευρώπης! “Λύγισε” τον Πλατανιά ο Πανιωνιος

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Οι “κυανέρυθροι” συνέχισαν την εξαιρετική τους πορεία στην Superleague, καθώς -στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής- επικράτησαν στην Νέα Σμύρνη του Πλατανιά με 2-1. Πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο για τους Κρητικούς, που ισοφάρισαν, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα – Dυο ασίστ ο Μπουμάλ!

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Πλατανιάς μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και προσπάθησε να γίνει απειλητικός, ωστόσο ο Πανιώνιος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα στην πρώτη τους τελική προσπάθεια. Στο 8′ ο Μπουμάλ έκανε πανέμορφη ενέργεια από τα δεξιά, έβγαλε γλυκιά σέντρα και ο Καραμάνος με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Γεωργίου και έκανε το 1-0. Οι Νεοσμυρνιώτες, μάλιστα, είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 16′, αλλά ο Καραμάνος νικήθηκε αυτή τη φορά από τον Γεωργίου σε τετ-α-τετ.

Οι κρητικοί απάντησαν στην ευκαιρία του Καραμάνου στο 22′. Ο Ιτουά έπιασε την κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μιλούνοβιτς, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Πανιωνίου. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, παρά το γεγονός πως ο Πλατανιάς ανέβασε στροφές μετά το 30′, πιέζοντας αρκετά την άμυνα των “κυανέρυθρων”.

Με το… καλημέρα στο δεύτερο μέρος όμως το παιχνίδι απέκτησε νέο ενδιαφέρον, αφού στο 51′ ο Ιτούα -με κεφαλιά- έκανε το 1-1. Οι Κρητικοί ήταν αυτοί που στη συνέχεια πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, πιέζοντας για ένα ακόμα γκολ και έχοντας καλή στιγμή στο 67′, με το μακρινό σουτ του Γουνδουλάκη να περνά μόλις άουτ.

Η αντίδραση του Πανιώνιου πάντως δεν άργησε να έρθει. Αρχικά είχε την μεγάλη στιγμή στο 75′, με τον Σωτηρίου να διώχνει ενστικτωδώς το κοντινό σουτ του Οικονόμου, αλλά το 2-1 ήρθε πέντε λεπτά αργότερα. Ο Μπουμάλ (δεύτερη ασίστ) βρήκε τον Ανσαριφάρντ, που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν στη συνέχεια να γίνουν απειλητικοί κι έτσι δεν απέφυγαν την ήττα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Βλάχος, Χατζηησαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μπουμάλ, Βιγιάλμπα (61′ Μασούρας), Μπακασέτας, Καραμάνος

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Σωτηρίου, Κουλιμαλί, Μπανανά, Ιτούα (79′ Άλκης), Βάντερσον, Γκνιάτιτς (30′ Μουνάφο), Μενδρινός, Μιλούνοβιτς, Γουνδουλάκης, Ανγκούλο, Γιακουμάκης (69′ Ντινας)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε