Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συνοδεία της προέδρου της διοικούσας επιτροπής του Καυτανζογλείου Σταδίου, Καλυψώς Γούλας και του προέδρου της διοίκησης των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων της Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλου Πετρόγλου, έδωσαν το “παρών” στο ιστορικό γήπεδο της Θεσσαλονίκης.
Στο Καυταντζόγλειο έχουν “τρέξει” τον τελευταίο καιρό πολλές εργασίες για τη βελτίωση των χώρων, αλλά και για τη φιλοξενία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ώστε να προχωρήσει από την πλευρά του την ανέγερση της “Νέας Τούμπας”. Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Αθλητισμού βρέθηκε στο χώρο και η κάμερα του grtimes.gr κατέγραψε την παρουσία και τις δηλώσεις του.
Οι δηλώσεις του Αυγενάκη
Για το Καυτανζόγλειο και τον ΠΑΟΚ: «Μετά από πολλές προσπάθειες καταφέραμε να ολοκληρωθεί ένα έργο που με πολλές αναβολές από αύριο θα παραδοθεί προς χρήση. Η επίσημη παραλαβή του έργου θα γίνει από τις επίσημες αρχές και τεχνικές υπηρεσίες εφόσον περάσει τους απαραίτητους ελέγχους, όπως προβλέπει η νομοθεσία.
Κάποιες άλλες μελέτες που πρέπει να τρέξουν όσον αφορά στο Καυτανζόγλειο, είμαστε σε ανοιχτή γραμμή και θα τρέξουν χωρίς καθυστέρηση έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να απορροφήσουμε. Έργα που έχουν να κάνουν με τα ενεργειακά, με θέματα πυρασφάλειας. Υποχρέωσή μας είναι να παραδώσουμε τις εγκαταστάσεις αυτές σε πολύ καλύτερο επίπεδο από ό,τι τις παραλάβαμε.
Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου μας στη Βουλή, όπου μέσα υπάρχει σχετική διάταξη που αφορά, διευκολύνει στην ουσία, όλη αυτή τη συζήτηση που με απόλυτη υπευθυνότητα και σοβαρότητα έχει τρέξει από πλευράς υπουργείου η κ. Γούλα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με τη φιλοξενία της ΠΑΕ στις εγκαταστάσεις αυτές, έως ότου προχωρήσει το πρότζεκτ που έχει εξαγγείλει κι έχει αγκαλιαστεί από τη σημερινή κυβέρνηση και αναφέρομαι στη νέα Τούμπα. Είμαστε εδώ με κάθε τρόπο να συμβάλουμε, να βοηθήσουμε τα μέγιστα γιατί θέλουμε καλές και ασφαλείς εγκαταστάσεις».
Για κόσμο στα γήπεδα: «Εμείς έχουμε ήδη θέσει το θέμα στην επιτροπή λοιμωξιολόγων και τις επόμενες εβδομάδες με την εξέλιξη της επιστροφής της κανονικότητας σε όλη την αθλητική οικογένεια το θέμα θα μπει στο τραπέζι», είπε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επόμενη σεζόν θα ξεκινήσει με οργανωμένους φιλάθλους στις κερκίδες, μιας και η πορεία των εμβολιασμών εξελίσσεται πολύ καλά. Επισήμανε επίσης ότι από την προηγούμενη χρονιά υπάρχει ένα πρωτόκολλο σε συνεργασία με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, πάνω στο οποίο θα γίνει η όποια συζήτηση και επικαιροποίηση».
Για τα ΕΑΚ: «Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος με την εικόνα που παρουσιάζουν, γι’ αυτό και σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΑΚ και την πρόεδρο του Καυτανζογλείου αλλά και με αρκετούς αυτοδιοικητικούς που ανήκουν σε αυτούς μεγάλο μέρος των αθλητικών εγκαταστάσεων κάνουμε μεγάλη προσπάθεια από τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε να τις αναβαθμίσουμε.
Δίνουμε ένα βάρος και μία ενίσχυση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 700 ερασιτεχνικά σωματεία της Θεσσαλονίκης και της κεντρικής Μακεδονίας, έχουμε προωθήσει μέχρι και προχθές έχουν απορροφήσει περίπου 2 εκ. ευρώ. Για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση ενίσχυσε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό χωρίς ενδιάμεσους και χωρίς αστερίσκους.
Για τις ομοσπονδίες και τις διοργανώσεις στην Ελλάδα: «Έχουμε ανανέωση 83% σε επίπεδο προέδρων στις ομοσπονδίες. Αυτή η επανεκκίνηση είναι σωστό να συνδυαστεί με μία διασπορά διοργανώσεων, μικρών, μεσαίων και μεγάλων σε όλη τη χώρα. Κι εδώ τον πρώτο λόγο εκ των πραγμάτων για τη Θεσσαλονίκη έχει το Καυτανζόγλειο. Θεωρούμε ότι με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει θα είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε, να αναλάβουμε διοργανώσεις και εδώ. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και οι πόλεις που έχουν καθιερωθεί να γίνονται οι τάδε – δείνα διοργανώσεις. Ελλάδα είναι όλη η Ελλάδα και πρέπει να τη στηρίξουμε. Διασπορά λοιπόν γιατί η κάθε διοργάνωση που γίνεται σε κάθε τόπο αυτομάτως παρακινεί και τοπικά πολλά νέα παιδιά, πολλούς αθλητές, να μπουν στον χώρο αυτού του αθλήματος”.