Site icon NewsIT

Στο… στόχαστρο του FBI ο Μπλάτερ

07.12.2015 | 10:54
ΦΩΤΟ Reuters

ΦΩΤΟ Reuters

Το BBC φέρνει στο... φως ένα σκάνδαλο δωροδοκίας ύψους 100 εκ. δολαρίων, στο οποίο εμπλέκεται ο Ζεπ Μπλάτερ και το οποίο έχει μπει στο “στόχαστρο” του FBI.

Όπως αποκαλύπτουν οι Άγγλοι, το FBI μελετάει τον ρόλο του Μπλάτερ σε σκάνδαλο δωροδοκίας ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία δόθηκαν από την αθλητική εταιρία μάρκετινγκ ISL στα υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA, Ζοάο Χαβελάνζε και Ρικάρντο Τεϊσέιρα για την εξασφάλιση ιδιαίτερα επικερδών τηλεοπτικών και εμπορικών συμφωνιών.

Ο πρώην πρόεδρος της FIFA, Ζοάο Χαβελάνζε, φέρεται να “καίει” τον Ελβετό παράγοντα, αποκαλύπτοντας ότι γνώριζε τα πάντα και ήταν ενήμερος σχετικά με όλες τις παράνομες δραστηριότητες. Την ίδια στιγμή, ο Μπλάτερ φέρεται να επέτρεπε στον… δωροδοκημένο Τεϊσέιρα να πάρει μέρος στις ψηφοφορίες για τα Παγκόσμια Κύπελλα του 2018 και του 2022.

Πλέον, το FBI ζητάει από τις ελβετικές αρχές την υποστήριξη τους, προκειμένου να εξετάσει τη συγκεκριμένη υπόθεση, ζητώντας το αρχείο της ελβετικής έρευνας για τις δωροδοκίες της ISL.

Επιπλέον, σε ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί σήμερα από το BBC αποκαλύπτεται ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ κόστισε 160 εκ. ευρώ, με τον πρώην πρόεδρο της FA, Λόρδο Τρίσμαν, να προβαίνει σε αποκαλύψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version