Site icon NewsIT

Στογιάκοβιτς: «Ακόμα σκέφτομαι τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό και το σουτ κόντρα στους Λος Άντζελες Λέικερς»

14.09.2024 | 13:36
Στογιάκοβιτς: «Ακόμα σκέφτομαι τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό και το σουτ κόντρα στους Λος Άντζελες Λέικερς»

BASKET LEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ / MEGAPRESS)

Ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς έχει αποσυρθεί από το μπάσκετ, μετά από μία τεράστια καριέρα στην Ελλάδα και το NBA, αλλά ακόμη δεν έχει ξεχάσει δύο ήττες από τον Παναθηναϊκό και τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Σε συνέντευξή του σε σερβικό Μέσο, ο Στογιάκοβιτς αποκάλυψε ότι ακόμη σκέφτεται το χαμένο τελικό του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό το 1998, αλλά και το άστοχο σουτ του σε ένα ματς πρόκρισης των Κινγκς επί των Λος Άντζελες Λέικερς το 2002. Παράλληλα, ο Σέρβος γκαρντ θυμήθηκε και τα πρώτα του χρόνια στην Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε δεύτερη πατρίδα του.

Οι δηλώσεις του Στογιάκοβιτς

“Είμαι περήφανος για ό,τι πέτυχα, δεν μετανιώνω για τίποτα. Υπάρχει όμως κάτι που σκέφτομαι όμως. Σκέφτομαι τους τελικούς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, όπου χάσαμε στο 5ο παιχνίδι το πρωτάθλημα. Και σκέφτομαι το σουτ που έχασα στο Game 7 των τελικών της Δύσης το 2002 ανάμεσα στους Κινγκς και τους Λέικερς (η ομάδα του Λος Άντζελες πήρε την πρόκριση στην παράταση). Αυτές οι στιγμές μου άφησαν έντονη εικόνα σοτ μυαλό. Νομίζω ότι πολλοί από τους συμπαίκτες μου (σ.σ στους Κινγκς) θυμούνται εκείνη την ομάδα και τα έξι χρόνια που περάσαμε εκεί. Την χημεία που είχαμε, αλλά και τους ανθρώπους”.

Για τη ζωή του στη χώρα μας: “Η Ελλάδα εμφανίστηκε στην πιο σημαντική στιγμή στην ζωή μου, στα εφηβικά μου χρόνια, μετά τις δυσκολίες του πολέμου. Επιτέλους, είχα την ευκαιρία να πάω σε μία χώρα που ένιωθα ελεύθερος, όπου μπορούσα να ζήσω χωρίς να κοιτάζω πίσω. Απλώς χαλάρωσα σαν φυσιολογικός έφηβος. Επί τη ευκαιρία, τότε η ελληνική λίγκα ήταν από τις πιο δυνατές στην Ευρώπη. Η ευκαιρία που είχα να προπονηθώ με τους καλύτερους παίκτες και να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη με βοήθησε. Σκέφτομαι την Ελλάδα με έντονα συναισθήματα, για εμένα είναι η δεύτερη πατρίδα μου μετά την Σερβία”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version