Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Superleague: Η “μάχη” των πλέι οφ και… της 6ης θέσης

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Ο Ολυμπιακός θα πανηγυρίσει απόψε την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος της ιστορίας του στην αναμέτρηση με την Καλλονη, αλλά τα… φώτα στρέφονται και στη “μάχη” για είσοδο στα πλέι οφ, με την 6η θέση της Superleague να οδηγεί -υπό προϋποθέσεις- στο μίνι πρωτάθλημα.

Μάχη μέχρι το… τελευταίο λεπτό αναμένεται για την υπό προϋποθέσεις προνομιούχο 6η θέση της Superleague, καθώς τέσσερις ομάδες διεκδικούν μια θέση στα πλέι οφ, εφόσον ο Πανιώνιος δεν καταφέρει να εξασφαλίσει άδεια.

Η έφεση που άσκησε ο ΠΑΟΚ κατά της Πρωτόδικης απόφασης που είχε λάβει η ΕΠΟ, είχε αποτέλεσμα να μειωθεί η ποινή που του είχε επιβληθεί. Έτσι, η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς βρέθηκε και μαθηματικά στα πλέι οφ, με τους 44 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει στο πρωτάθλημα.

ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητος, Πλατανιάς και Αστέρας Τρίπολης έχουν άμεσο ενδιαφέρον να καταλάβουν την έκτη θέση και να παίξουν εκείνοι στο μίνι πρωτάθλημα.

Την τελευταία αγωνιστική οι Γιαννιώτες (39 βαθμούς) ταξιδεύει στα Πηγάδια για να αντιμετωπίσουν την αδιάφορη Ξάνθη και εφόσον πάρουν τους τρεις βαθμούς, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στα άλλα ματς θα τερματίσουν 6οι.

Οι Περιστεριώτες έχουν και αυτοί 39 βαθμούς, αλλά πέφτουν στους 36 μετά την τιμωρία τους για τα επεισόδια στο ματς με την ΑΕΚ. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ελπίζει να δικαιωθεί στην έφεση που έχει καταθέσει, ενώ παράλληλα θα πρέπει να νικήσει τον Πανιώνιο και ο ΠΑΣ να μην κερδίσει στην Ξάνθη.

Ο Πλατανιάς, τώρα, θέλει να μην κερδίσουν ο ΠΑΣ και ο Ατρόμητος και να νικήσει εκείνος τον ΠΑΟΚ, αφού ευνοείται σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες, τέλος, χρειάζονται “γκέλες” των ΠΑΣ, Ατρόμητου και Πλατανιά και φυσικά να κερδίσουν τη Βέροια.

Η βαθμολογία με τις υπάρχουσες τιμωρίες για αφαίρεση βαθμών:

4. Πανιώνιος 44
5. ΠΑΟΚ 44
6. ΠΑΣ Γιάννινα 39
7. Πλατανιάς 38
8. Αστέρας Τρίπολης 38
9. Ατρόμητος 36

Η 30ή και τελευταία αγωνιστική

Skoda Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας Τρίπολης-Βέροια
Ηρακλής-Παναιτωλικός
Λεβαδειακός-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-Καλλονή
Παναθηναϊκός-Πανθρακικός
Πανιώνιος-Ατρόμητος
Πλατανιάς-ΠΑΟΚ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε