Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Superleague: Μάχες παντού για τα πλει οφ ελέω ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Υπό την απειλή του ποδοσφαιρικού Grexit διεξάγεται η 28η αγωνιστική της Superleague, με την αναμέτρηση Πανιώνιος – ΠΑΟΚ να συγκεντρώνει τα βλέμματα και τους Θεσσαλονικείς να “καίγονται” για τη νίκη, ενόψει πλέι οφ.

Με τον Ολυμπιακό να έχει στεφθεί εδώ και καιρό πρωταθλητής και τους Πανθρακικό και Καλλονή να έχουν… αποχαιρετήσει, το ενδιαφέρον στρέφεται στη μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ.

Ο αθλητικός δικαστής επέβαλε ποινή αφαίρεσης πέντε βαθμών στον ΠΑΟΚ, για τα όσα έγιναν στην Τούμπα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Αν ο “δικέφαλος του Βορρά” δεν δικαιωθεί στην έφεση του, τότε από τους 44 βαθμούς που βρίσκεται θα πέσει στους 39, δίνοντας έτσι τεράστιο ενδιαφέρον στο ποια ομάδα θα μπει ως 5η στα πλέι οφ. Άξιο αναφοράς πως οι Θεσσαλονικείς έχουν δυο εκτός έδρας παιχνίδια στις 3 τελευταίες αγωνιστικές (Πανιώνιος – ΠΑΟΚ / ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός / Πλατανιάς – ΠΑΟΚ).

Θεωρητικά, ακόμα και ο 13ος της βαθμολογίας (με 31 β.) Ηρακλής μπορεί να… χτυπήσει πλέι οφ, αφού έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον Ολυμπιακό στο Καυτανζόγλειο.

Οι αγώνες της 27ης αγωνιστικής:

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ θέλει μόνο τη νίκη στην επικείμενη αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, προκειμένου να παραμείνει σε τροχιά συμμετοχής στα πλέι οφ και να μην εμπλακεί σε… περιπέτειες, μετά και την τιμωρία που του επιβλήθηκε με την αφαίρεση βαθμών.

Από την πλευρά του, οι Νεοσμυρνιώτες έχουν μπροστά τους ένα παιχνίδι… τελικό, αφού και εκείνοι με τη σειρά τους επιθυμούν να συμμετάσχουν στους αγώνες κατάταξης και γιατί όχι να διεκδικήσουν την παρουσία τους στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν (εφόσον βέβαια δεν υπάρξει Grexit).

Καλλονή – ΑΕΚ

Η ΑΕΚ θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να κάνει το… απόλυτο στις τρεις αγωνιστικές που μένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Superleague, αγωνιζόμενη στην έδρα της υποβοβασμένης Καλλονής. Άγνωστη παραμένει ακόμα η τιμωρία που -μπορεί- να της επιβληθεί, για τα επεισόδια στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Παναθηναϊκός – Βέροια

Στο κυνήγι της ΑΕΚ και της δεύτερης θέσης στη Superleague θέλει να μείνει ο Παναθηναϊκός, που φιλοξενεί τη Βέροια. Οι “πράσινοι” έχουν 48 πόντους και βρίσκονται στο -5 από την Ένωση.

Πλατανιάς – Skoda Ξάνθη

Ο Πλατανιάς φιλοξενεί στα Χανιά τη Skoda Ξάνθη με στόχο το 3×3 που θα του επιτρέψει να συνεχίσει να ονειρεύεται… Ευρώπη (35 βαθμοί). Το αρνητικό για τον Πλατανιά είναι ότι στο ματς με τους Ακρίτες δεν θα έχει στον πάγκο του τον Γιώργο Παράσχο, καθώς ο Έλληνας τεχνικός τιμωρήθηκε με ποινή δυο εβδομάδων εκτός αγωνιστικών χώρων για τη συμπεριφορά του στο ματς της 24ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Καλλονή. Θεωρητικά και σε περίπτωση που η τιμωρία του ΠΑΟΚ παραμείνει, και οι Ακρίτες ελπίζουν για τα πλέι οφ. Άξιο αναφοράς, πως οι Κρητικοί υποδέχονται τον ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική.

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενείται από τον Λεβαδειακό, με τους Ηπειρώτες να “καίγονται” για το “τρίποντο” που θα τους κρατήσει… ζωντανούς στην κούρσα για την είσοδο στα πλέι οφ του πρωταθλήματος (έχουν 35 βαθμούς, ενώ οι Βοιωτοί 33).

Ηρακλής – Αστέρας Τρίπολης

Ηρακλής και Αστέρας Τρίπολης κοντράρονται στο “Καυτανζόγλειο” με στόχο να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα και να κρατήσουν ζωντανές τις όποιες ελπίδες τους για τα πλέι οφ.

Ατρόμητος – Παναιτωλικός

Μπορεί να μην κρατούν την τύχη στα χέρια τους, όσον αφορά την είσοδο στα πλέι οφ, ωστόσο η νίκη είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που θέλουν Ατρόμητος και Παναιτωλικός για να συνεχίζουν να ελπίζουν.

Ολυμπιακός – Πανθρακικός

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός υποδέχεται στο άδειο λόγω τιμωρίας “Γ. Καραϊσκάκης” τον υποβιβασμένο Πανθρακικό. Οι “ερυθρόλευκοι” πηγαίνουν για την 24η σερί νίκη τους σε εντός έδρας ματς για το πρωτάθλημα, από εκείνο το 2-2 με τον ΠΑΣ τον Δεκέμβριο του 2014. Με νίκη σήμερα και επί της Καλλονής στη φιέστα θα ισοφαρίσουν την πρόσφατη επίδοση της Γιουβέντους στην Ιταλία.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε