Site icon NewsIT

Σβάρτσμαν – Τσιτσιπάς 1-2: Στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο με ασύλληπτη ανατροπή

15.04.2022 | 23:57
Σβάρτσμαν – Τσιτσιπάς 1-2: Στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο με ασύλληπτη ανατροπή

Tennis - ATP Masters 1000 - Monte Carlo Masters - Monte-Carlo Country Club, Roquebrune-Cap-Martin, France - April 15, 2022 Greece's Stefanos Tsitsipas reacts during his quarter final match against Argentina's Diego Schwartzman REUTERS/Denis Balibouse

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήγε να “αυτοκτονήσει” κόντρα στον Ντιέγκο Σβάρτσμαν, ωστόσο πρωταγωνίστησε τελικά σε μία ασύλληπτη ανατροπή. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, έπειτα από ένα τρελό παιχνίδι, επικράτησε του Αργεντινού με 2-1 σετ (6-2, 6-7, 6-4) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Σάσα Ζβέρεφ το απόγευμα του Σαββάτου (16/4).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφάνισε δύο πρόσωπα κόντρα στον Σβάρτσμαν. Ένα τρομακτικό καλό (στο πρώτο σετ) κι ένα τρομακτικά κακό (δεύτερο σετ και αρχές τρίτου σετ). Ο Έλληνας τενίστας έδειχνε ότι θα κερδίσει πολύ εύκολα το παιχνίδι, όταν προηγήθηκε με 1-0 στα σετ και με 5-3 στο δεύτερο, σερβίροντας για τη νίκη.

Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς φανέρωσε τάσεις αυτοκτονίας, επιτρέποντας στον μαχητικό Αργεντίνο να μπει στη διεκδίκηση του αγώνα, κάνοντας το 1-1 στο τάι μπρέικ του δεύτερου σετ.

Σαν να μην έφτασε αυτό, είδε τον Σβάρτσμαν να προηγείται με 4-0 (!) στο τρίτο σετ, ωστόσο και πάλι δεν λύγισε! Κατάφερε να στριμώξει τον Αργεντινό και να κάνει την ολική ανατροπή (5-4).

Στο τελευταίο γκέιμ του αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς σέρβιρε για τη νίκη, ο Σβάρτσμαν τα έδωσε όλα για να μείνει ζωντανός, αλλά αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε, με τον Έλληνα πρωταθλητή να βγαίνει νικητής από ένα απίστευτο παίχνιδι.

Ο Τσιτσιπάς ήταν τόσο ανώτερος από τον Σβάρτσμαν στο ξεκίνημα του αγώνα που κατάφερε να προηγηθεί με 5-0 στα γκέιμ. Ο Αργεντινός πήρε στη συνέχεια δύο σερί γκέιμ για να κάνει ο Έλληνας τενίστας εύκολα το 6-2 και το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Σβάρτσμαν μπήκε πιο συγκεντρωμένος και προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστικός. Το αποτέλεσμα, όμως, ήταν το ίδιο, τουλάχιστον στο ξεκίνημα του. Γρήγορο μπρέικ από τον Τσιτσιπά στο δεύτερο σέρβις γκέιμ του Αργεντινού, με τον Έλληνα πρωταθλητή να προηγείται με 5-3 και να σερβίρει για το παιχνίδι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να κλείσει το σετ στο σερβίς του, με τον Σβάρτσμαν να καταφέρνει να κάνει το μπρέικ και να μειώνει σε 5-4, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Ο Αργεντινός μπόρεσε, μάλιστα, να κάνει και το 5-5, εκμεταλλευόμενος τα πάρα πολλά λάθη του Έλληνα τενίστα, ο οποίος φάνηκε να χάνει τη ψυχραιμία του.

Ο Τσιτσιπάς βρήκε τον εαυτό του κι έκανε το 6-5, αλλά ο Σβάρτσμαν, έχοντας ψυχολογία, κατάφερε να κάνει το 6-6 και να στείλει το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ.

Εκεί, ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε και πάλι τα πολλά λάθη του Τσιτσιπά και κατάφερε να κάνει το 1-1 στα σετ, μένοντας ζωντανός στη διεκδίκηση της νίκης.

Στο τρίτο σετ, τα πράγματα εξελίχτηκαν εφιαλτικά για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος έχασε τελείως το μυαλό του και βρέθηκε πίσω στα γκέιμ με 4-0!

Ο Έλληνας πρωταθλητής τα έκανε όλα λάθος, ωστόσο ο Σβάρτσμαν του έδωσε μία ευκαιρία να αντιδράσει. Ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ και μείωσε σε 4-1, ενώ πήρε δύσκολα και το σερβίς του, κάνοντας το 4-2.

Ξαφνικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς άλλαξε “τσιπάκι” κι άρχισε να “πυροβολεί” τον Σβάρτσμαν. Αρχικά, έσπασε εκ νέου το σερβίς του Αργεντινού και στη συνέχεια ισοφάρισε 4-4, φέρνοντας το παιχνίδι και πάλι στο μηδέν!

O ασύλληπτος Τσιτσιπάς είχε πάρει τον αέρα του Σβάρτσμαν και φρόντισε να του δείξει ποιος είναι καλύτερος τενίστας. Με νέα “μαγικά” χτυπήματα κατάφερε να κάνει νέο μπρέικ, να προηγηθεί 5-4 (σ.σ. από 4-0) και να σερβίρει για το ματς, το οποίο και κατάφερε να νικήσει με πολύ ιδρώτα!

Τα highlights του επικού αγώνα Τσιτσιπάς – Σβάρτσμαν:

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version