Δευτέρα, 26 Αυγ.
33oC Αθήνα

Σβεν Γκόραν Έρικσον: Τι έγραφε ο Ματίας Αλμέιδα στην αυτοβιογραφία του για τον Σουηδό προπονητή

Σβεν Γκόραν Έρικσον: Τι έγραφε ο Ματίας Αλμέιδα στην αυτοβιογραφία του για τον Σουηδό προπονητή

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε ζήσει από κοντά τον Σβεν Γκόραν Έρικσον, κατακτώντας μαζί του το ιταλικό πρωτάθλημα με τη Λάτσιο. Τι είχε γράψει στην αυτοβιογραφία του ο προπονητής της ΑΕΚ για τον σπουδαίο Σουηδό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 26/08/2024 έπειτα από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε κάνει ξεχωριστή αναφορά στον Σβεν Γκόραν Έρικσον στην αυτοβιογραφία του. Ο προπονητής της ΑΕΚ είχε συνεργαστεί με τον σπουδαίο Σουηδό στην κοινή τους θητεία στην Λάτσιο, η οποία συνοδεύτηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της σεζόν 1999-2000.

Ο Αργεντινός έγραψε αποθεωτικά λόγια για τον πρώην προπονητή, αποκαλύπτοντας πώς είχε δουλέψει την πρωταθληματική Λάτσιο με τους πάρα πολλούς σταρ:

“Ο Σουηδός μετέδιδε μια τρομακτική ηρεμία και εσωτερική γαλήνη. Είχε στο ρόστερ 24 διεθνείς παίκτες και τους είχε όλους ευχαριστημένους, γιατί παίζαμε σε δύο ή τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Ποτέ δεν ύψωνε τον τόνο της φωνής του, δούλευε με την μπάλα στις ασκήσεις και σταματούσε για να διορθώσει τα λάθη. Δεν του άρεσε το ποδόσφαιρο κατοχής με τις πολλές πάσες, το σύστημά του ήταν απλό.

Ο τερματοφύλακας την έδινε στον Μιχαΐλοβιτς και ο Σέρβος με μακρινή μπαλιά προσπαθούσε να βρει τον Βιέρι, τον Μπόκσιτς ή τον Σάλας, ανάλογα με τη σεζόν, και εμείς οι μέσοι διεκδικούσαμε τη δεύτερη πάσα ή το ριμπάουντ. Κάποιες φορές, όταν παίρναμε το ριμπάουντ, κυκλοφορούσαμε λίγο την μπάλα, αλλά δεν του άρεσε καθόλου να χτίζουμε τις επιθέσεις με πάσες από πίσω. Έτσι κατέκτησε το σκουντέτο και μπήκε στην ιστορία του συλλόγου. Είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο”.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις