Παρασκευή, 26 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων 2024: Στον κήπο του Κεραμεικού η Ολυμπιακή Φλόγα

Τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων 2024: Στον κήπο του Κεραμεικού η Ολυμπιακή Φλόγα

Στον κήπο του Κεραμεικού θα «εγκατασταθεί» η Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία θα φωτίζει τον ουρανό του Παρισίου τις επόμενες δύο εβδομάδες, το διάστημα δηλαδή που θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024.

Μετά από μια πολύ εξαιρετική παράσταση στο Τόκιο το 2021 η Ναόμι Οσάκα, η τελευταία λαμπαδηδρόμος, είχε ανέβει τα σκαλιά πριν ανάψει το βωμό σε ένα άδειο στάδιο λόγω της Covid-19, η ανάλογη τελετή σήμερα (26/7) στη γαλλική πρωτεύουσα θα είναι αντάξια της μοναδική Τελετής Έναρξης, πρώτης στην ιστορία των Αγώνων εκτός σταδίου, που προγραμματίζεται στον Σηκουάνα, αναμένεται με ανυπομονησία.

Εάν η ταυτότητα του τελευταίου λαμπαδηδρόμου(ων) είναι καλά κρυμμένο μυστικό μέχρι την τελευταία στιγμή, έγινε γνωστό ωστόσο, ότι η Ολυμπιακή φλόγα θα «εγκατασταθεί» στον κήπο του Κεραμεικού (Tuileries), από όπου θα μπορούσε να φωτίζει τον ουρανό του Παρισιού κάθε βράδυ χάρη.

Ο κήπος του Κεραμεικού είναι ένας δημόσιος κήπος που βρίσκεται ανάμεσα στο Λούβρο και την πλατεία Κονκόρντ στο 1ο διαμέρισμα του Παρισιού της Γαλλίας. Δημιουργήθηκε από την Αικατερίνη των Μεδίκων ως κήπος του παλατιού του Κεραμεικού το 1564 και άνοιξε για το κοινό το 1667.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις