Δευτέρα, 12 Αυγ.
30oC Αθήνα

Τελετή λήξης Ολυμπιακών Αγώνων 2024: Έσβησε η φλόγα στο Παρίσι – Το LIVE από τη γιορτή για το φινάλε της διοργάνωσης

Τελετή λήξης Ολυμπιακών Αγώνων 2024: Έσβησε η φλόγα στο Παρίσι – Το LIVE από τη γιορτή για το φινάλε της διοργάνωσης
ΦΩΤΟ Reuters

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 έφθασαν στο τέλος τους, με την τελετή λήξης στο “Stade de France” στο Παρίσι να δίνει και τυπικά τη… σκυτάλη στο Λος Άντζελες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028.

Από τις 26 Ιουλίου και την τελετή έναρξης, μέχρι τις 11 Αυγούστου, η καρδιά του παγκόσμιου αθλητισμού χτύπησε στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, προσφέροντας μοναδικές συγκινήσεις και πλούσιο θέαμα, με την αυλαία να πέφτει με την τελετή λήξης στο γήπεδο “Stade de France”.

Μετά από μία μεγάλη γιορτή τριών ωρών, η Ολυμπιακή φλόγα έσβησε στο Παρίσι και έβαλε οριστικό τέλος στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παρακολουθήστε LIVE την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων άρχισε στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

Αθλητές από 206 χώρες προσέφεραν μοναδικές στιγμές στο Παρίσι.

Η Ελλάδα είχε σημαιοφόρους στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, τον Εμμανουήλ Καραλή και την Ευαγγελία Πλατανιώτη.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hellenic Olympic Committee (@hellenic_olympic_committee)

Ξεκίνησε η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Με εικόνες από την τελετή έναρξης ξεκίνησε το πρόγραμμα.

Γάλλοι τραγουδιστές τραγούδησαν δίπλα στο αερόστατο της έναρξης.

Στο γήπεδο και ο πρόεδρος Μακρόν.

Ο Γάλλος Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Λεόν Μαρσάν μετέφερε την Ολυμπιακή φλόγα στο γήπεδο.

Ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας στο Stade de France.

Η είσοδος των αθλητών στο γήπεδο, ξεκίνησε με τον Εμμανουήλ Καραλή και την Ευαγγελία Πλατανιώτη να μπαίνουν με την ελληνική σημαία.

Οι αθλητές όλων των χωρών έκαναν το γύρο του θριάμβου μέσα στο Stade de France.

Μουσική και χορός από τους αθλητές στο γήπεδο.

Η κάμερα έπιασε και την intersex πυγμάχο, Ιμάν Κελίφ στο γήπεδο, με το χρυσό της μετάλλιο.

“We are the Champions” από τα μεγάφωνα στο Stade de France.

Σειρά είχε η απονομή των μεταλλίων για το Μαραθώνιο. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε το πρωί και η Σιφάν Χασάν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η ελληνική αποστολή πρωταγωνίστησε και στο… χορό.

Σίγησε το γήπεδο για να ξεκινήσει το… θέαμα στην τελετή λήξης, με έναν ακροβατικό σόου με ένα χρυσό άγγελο να κατεβαίνει στο κέντρο του γηπέδου από τον ουρανό.

Η ελληνική σημαία μπήκε στον ιστό της, υπό τον ήχο του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας. Η χώρας μας τιμήθηκε έτσι για τη “γέννηση” των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αναδύθηκε η Νίκη της Σαμοθράκης, με το “άρωμα” της Ελλάδας να είναι έντονο στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Με δεκάδες ακροβάτες επί σκηνής συνεχίστηκε το σόου στην τελετή λήξης.

Ο πιανίστας Alain Roche ερμήνευσε τον ύμνο στον Απόλλωνα. Φοβερές στιγμές και για την Ελλάδα στο Stade de France.

Με μία όμορφη χορογραφία οι Ολυμπιακοί Κύκλοι ενώθηκαν στην κεντρική σκηνή του γηπέδου και έστειλαν το μήνυμα για τους επόμενους Αγώνες. Παρουσιάστηκε έτσι και ένα όμορφο video με τους αθλητές που συμμετείχαν στην Ολυμπιάδας του Παρισιού.

Ώρα για μουσική. Το γαλλικό συγκρότημα Φίνιτς πρώτο στη σκηνή. Σειρά πήρε η Ανζέλ και ακολούθησαν οι Καβίνσκι και Φοίνιξ. Ένα μεγάλο πάρτι τώρα στο Stade de France, με όλους τους αθλητές να διασκεδάζουν μαζί με τους performers.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, Τόνι Εστανγκέ, απεύθυνε ομιλία προς όλο τον κόσμο για τη στήριξη στη διοργάνωση του Παρισιού. «Από την πρώτη μέρα των Αγώνων, είχαμε προετοιμαστεί για όλα. Είχαμε προβλέψει όλα τα σενάρια, αλλά δεν μπορούσαμε να προετοιμαστούμε για αυτό, για όλα όσα μόλις ζήσαμε μαζί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γάλλος.

Η σκυτάλη θα περάσει πλέον στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, το οποίο και θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ πήρε στη συνέχεια το λόγο. «Οι Αγώνες ήταν συγκλονιστικοί, οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπαίνουν σε μια νέα εποχή», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ακούστηκε ο ύμνος των Ολυμπιακών Αγώνων. Μέλη σωμάτων του γαλλικού στρατού κατέβασαν την Ολυμπιακή σημαία, η οποία και παραδόθηκε στη δήμαρχο του Λος Αντζελες, Κάρεν Μπας, η οποία είχε στο πλευρό της και την Ολυμπιονίκη, Σιμόν Μπάιλς.

Η HER ερμήνευσε τον εθνικό ύμνο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δίνοντας το… σύνθημα για το Λος Άντζελες.

Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Τομ Κρουζ εμφανίστηκε στην οροφή του Stade de France και κατέβηκε με εντυπωσιακό τρόπο στο γήπεδο. Πήρε την Ολυμπιακή σημαία και έφυγε με μηχανή από το γήπεδο για να καταλήξει μετά από… επικίνδυνη αποστολή, στο Λος Άντζελες και την πινακίδα του Hollywood.

Στο Λος Άντζελες έχει μεταφερθεί η εικόνα, με τους Red Hot Chili Peppers να τραγουδούν σε σκηνή μπροστά σε παραλία, το “Californication”. Σειρά πήρε η Billie Eilish με το “Birds of a Feather” και ακολούθησε ο Snoop Dog, ο οποίος ήταν μία από τις… ατραξιόν και στο Παρίσι για την αποστολή των ΗΠΑ. Μαζί του στη σκηνή και ο Dr Dre.

Επιστροφή στο Παρίσι, με τον Γάλλο Ολυμπιονίκη, Λεόν Μαρσάν, να σβήνει μέσα σε αποθέωση την Ολυμπιακή φλόγα και να βάζει οριστικά τέλος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Με το τραγούδι «My Way» του Φρανκ Σινάτρα και πυροτεχνήματα έπεσε η αυλαία.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις