Δευτέρα, 9 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Τελετή λήξης Παραολυμπιακών Αγώνων 2024: Το σόου υπό καταρρακτώδη βροχή και η παράδοση της σημαίας στις ΗΠΑ για το «Λος Άντζελες 2028»

Τελετή λήξης Παραολυμπιακών Αγώνων 2024: Το σόου υπό καταρρακτώδη βροχή και η παράδοση της σημαίας στις ΗΠΑ για το «Λος Άντζελες 2028»
ΦΩΤΟ Reuters

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024 έφθασαν στο τέλος τους, με την τελετή λήξης στο Παρίσι να γίνεται κάτω από καταρρακτώδη βροχή στο γήπεδο “Stade de France”.

Με ένα φαντασμαγορικό σόου και πολύ μουσική, το Παρίσι αποχαιρέτησε τους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 και παρέδωσε τα σκήπτρα στο Λος Άντζελες, το οποίο και θα φιλοξενήσει την επόμενη διοργάνωση το 2028.

Η τελετή λήξης ξεκίνησε έτσι με τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας και έκλεισε ουσιαστικά με αυτόν των ΗΠΑ, στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής σημαίας.

Ενδιάμεσα είχαμε την είσοδο των αθλητών όλων των χωρών, με την ελληνική αποστολή να μπαίνει στο γήπεδο με σημαιοφόρους τους Αντώνη Τσαπατάκη και Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, οι οποίοι και ανέμισαν μέσα σε συγκίνηση της ελληνική σημαία.

Στην τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων υπήρξε όμως και πολύ τραγούδι και χορός, με τους Γάλλους στις κερκίδες, αλλά και τους αθλητές μέσα στο γήπεδο, να μην πτοούνται ούτε από την καταρρακτώδη βροχή στο Παρίσι.

  

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έδωσαν ραντεβού σε τέσσερα χρόνια στο Λος Άντζελες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις