Site icon NewsIT

Τέλος εποχής για Νάντο Ντε Κολό στην Εθνική Γαλλίας

27.09.2024 | 20:21
Τέλος εποχής για Νάντο Ντε Κολό στην Εθνική Γαλλίας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΓΑΛΛΙΑ - ΗΠΑ

Τίτλοι… τέλους για τον Νάντο Ντε Κολό και την Εθνική Γαλλίας. Ο έμπειρος γκαρντ πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, έχοντας συμπληρώσει 16 χρόνια με τη φανέλα των “μπλε”.

Την αποχώρηση του από την Εθνική μπάσκετ της Γαλλίας ανακοίνωσε την Παρασκευή (27.09.2024), ο Νάντο Ντε Κολό, μέσω ανάρτησής του στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο αστέρας της Βιλερμπάν κατέκτησε έξι μετάλλια με τους “μπλε”, ενώ τελευταία φορά που φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας ήταν στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, όπου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Η απόφαση του ήρθε λίγες μέρες μετά τον Νικολά Μπατούμ, ο οποίος επίσης έβαλε… τελεία στην θητεία του με την Εθνική Γαλλίας.

Στην ανάρτηση του έκανε μία ανασκόπηση, της πορείας του στην Εθνική, ενώ ευχαρίστησε τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια των 16 χρόνων του που τίμησε την φανέλα της χώρας του (2008-2024). Επίσης, αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του, με τους οποίους “βίωσε απίστευτες στιγμές και συναισθήματα”, όπως τόνισε.

 

Με τους “μπλε” κατέκτησε έξι μετάλλια και συγκεκριμένα: χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ του 2015 και στο Παγκόσμιο του 2019, ασημένιο στο Ευρωμπάσκετ του 2011, καθώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021 και του 2024, χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2013.

Με 209 συμμετοχές στην Εθνική, ο Γάλλος γκαρντ είναι ένας από τους παίκτες που σημάδεψαν την πρόσφατη Ιστορία του γαλλικού μπάσκετ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version