Site icon NewsIT

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΣΕΡΙ! Κρητικό “μπλόκο” στον Ολυμπιακό

18.01.2016 | 21:38
ΦΩΤΟ Eurokinissi

ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε για πρώτη φορά μετά από 17 νικηφόρους αγώνες πρωταθλήματος να ανατρέψει παιχνίδι αλλά δεν τα κατάφερε κι έτσι ο Πλατανιάς έγινε η πρώτη ομάδα που... έκοψε βαθμούς από την ομάδα του Μάρκο Σίλβα (1-1). Παλικαρίσια εμφάνιση των Κρητικών...

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Πλατανιάς έμελλε να γίνει η πρώτη ομάδα που σταμάτησε το σερί των Πειραιωτών, που μετά από 17 διαδοχικές νίκες είχαν την πρώτη τους απώλεια βαθμών στα Περιβόλια (1-1). Οι Πειραιώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Ράμος στο 34΄, ωστόσο, στο δεύτερο μέρος ισοφάρισαν με το γκολ του Φορτούνη (72΄).

Οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν το ματς έχοντας στην κατοχή τους την μπάλα και πιέζοντας για το γκολ. Απ’ την άλλη, οι Κρητικοί είχαν αμυντική τακτική, δίνοντας μεγάλη βάση στο να έχουν καλή παρουσία στο χώρο του κέντρου. Η υπεροχή των Πειραιωτών μέχρι το 10λεπτο ήταν εμφανέστατη, αλλά οι γηπεδούχοι… ξεμύτισαν σιγά σιγά και ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον Ρομπέρτο να διώχνει δύσκολα την κεφαλιά του Μενδρινού (11′).

Την ώρα όμως που η ομάδα του Πλατανιά βρήκε ρυθμό και πλησίαζε όλο και πιο συχνά την εστία των φιλοξενούμενων, παρουσιάστηκε πρόβλημα στους 3 από τους 4 πυλώνες του γηπέδου (25′) κι έτσι είχαμε ολιγόλεπτη διακοπή του παιχνιδιού, στην οποία ο Σίλβα μπόρεσε να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του στους παίκτες του και να δώσει οδηγίες.

Οι γηπεδούχοι όμως συνέχισαν να… εκθέτουν την άμυνα του Ολυμπιακού και στο 36′ έφτασαν στο 1-0, με τον Ράμος να νικά τον Ρομπέρτο, με δυνατό σουτ απ’ το ύψος της περιοχής. Η βροχή άρχισε να πέφτει δυνατά στη συνέχεια, με τον Ολυμπιακό ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του για να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο, αλλά βρήκε μπροστά του έναν φανταστικό Σωτηρίου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει το πάνω χέρι, να κυκλοφορεί σε όλο το πλάτος του γηπέδου την μπάλα, χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει, αφού ο Πλατανιάς διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμα του. Μάλιστα, στο 61′ ο Γουνδουλάκης είχε και ένα πολύ καλό σουτ, με τον Ρομπέρτο να αποκρούει.

Ο Σίλβα πέρασε στο παιχνίδι τον Φορτούνη για να βοηθήσει την ομάδα του στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο Έλληνας μέσος ήταν στο 73′ στο σωστό σημείο για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 και να πετύχει το 13ο γκολ του στο πρωτάθλημα. Βλέποντας την ομάδα του να πιέζει, ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού και τους Πουλίδο και Σεμπά. Οι Κρητικοί όμως άντεξαν, ο Σωτηρίου έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Πουλίδο στο 91′ κι έτσι ο Πλατανιάς έγινε η πρώτη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα που κατάφερε να μην χάσει από τον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις:

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Μενδρινός (74′ Ανγκούλο), Αποστολόπουλος, Γουνδουλάκης (81′ Μιλούνοβιτς), Ράμος (88′ Δημήτρης).

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Καμπιάσο (59′ Φορτούνης), Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκες (84′ Σεμπά), Ντουρμάζ, Πάρντο (84′ Πουλίδο), Ιντέγιε.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version