Site icon NewsIT

Τένις: Ένας Έλληνας στο αυστραλιανό Grand Slam

07.01.2014 | 11:59
Τένις: Ένας Έλληνας στο αυστραλιανό Grand Slam

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αυτή την περίοδο, Θοδωρής Αγγελίνος, βρίσκεται στη Μελβούρνη ενόψει της πρώτης του συμμετοχής σε Grand Slam διοργάνωση.

Την Τετάρτη ο Θοδωρής Αγγελίνας θα μπει για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του Αυστραλιανού Open, για να αγωνιστεί, σε ένα τουρνουά που και μόνο η παρουσία του είναι εξαιρετικά σημαντική.

Ο αντίπαλός του στον 1ο γύρο των προκριματικών είναι ο Αμερικανός Άλεξ Κουζνέτσοφ , Νο20 του ταμπλό και Νο141 στον κόσμο.

Ο 26χρονος είναι σαφώς πιο έμπειρος από τον Αγγελίλο (Νο 257 στον κόσμο), αφού έχει αγωνιστεί σε όλα τα Grand Slams και μάλιστα το Australian Open είναι και αυτό που έχει το καλύτερο αποτέλεσμα, φτάνοντας μέχρι τον 2ο γύρο.

Να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση ενός Έλληνα στο ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης μετά από 5 χρόνια, όταν ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης είχε λάβει μέρος και πάλι στο Australian Open, το 2008. Τότε ο Οικονομίδης είχε ξεκινήσει και αυτός από τα προκριματικά, αλλά πέτυχε 3 νίκες και έφτασε μέχρι το κυρίως ταμπλό, όπου μάλιστα είχε κοντράρει στα ίσα για δύο σετ τον Νο7 στον κόσμο Φερνάντο Γκονζάλες, χάνοντας τελικά με 6-4, 7-6 (2), 6-1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version