Τετάρτη, 7 Αυγ.
28oC Αθήνα

Τεντόγλου: «Δεν ήμουν καλός, ελπίζω να έκανα περήφανους τους Έλληνες»

Τεντόγλου: «Δεν ήμουν καλός, ελπίζω να έκανα περήφανους τους Έλληνες»
eurokinissi

Ο Μίλτος Τεντόγλου μπορεί να κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής δεν έμεινε ικανοποιημένος με την εμφάνιση του. Αναλυτικά τα λόγια του παιδιού θαύματος για τον ελληνικό στίβο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ανέβηκε για μια ακόμη φορά στο πρώτο σκαλί του βάθρου, με τον 26χρονο αθλητή κάνοντας ένα άλμα στα 8,48μ να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα του μήκους. Με αυτό τον τρόπο ο ίδιος έκανε το 2/2 σε Ολυμπιάδες (είχε προηγηθεί εκείνη στο Τόκιο), ωστόσο παρά το τεράστιο επίτευγμα του, ο Τεντόγλου είχε ένα μικρό παράπονο αναφορικά με τις επιδόσεις του. 

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό που κατάφερα αλλά ήθελα κάτι παραπάνω, κάτι μου έλειπε σήμερα. Το πάλεψα. Στο τέλος άρχισα να ξυπνάω, το πέμπτο άλμα ήταν πάρα πολύ καλό, θα πήγαινε για μεγάλο άλμα. Πήγαμε να το ρισκάρουμε στο έκτο αλλά δεν έκατσε. Ο αέρας άλλαζε συνέχεια, είναι δύσκολος αγώνας».

Για το τί παραπάνω ήθελε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Σαν επίδοση ήθελα κάτι παραπάνω, για μένα, να το ευχαριστηθώ πιο πολύ».

Για το εάν του έβαλαν πίεση οι αντίπαλοί του:

«Βέβαια, για αυτό απάντησα άμεσα. Μετά μου έβαλε πίεση και ο Πίνοκ γιατί είναι πολύ καλός και ξέρω ότι μπορούσε να κάνει άλμα κοντά σε μένα. Είχα καλά άλματα, το σερί μου ήταν καλό. Είμαι ευχαριστημένος».

Για το ότι έβαλε και αυτός πίεση στους αντιπάλους του:

«Έτσι γίνεται συνήθως επειδή είχα την καλύτερη επίδοση και ήμουν τελευταίος ίσως μπορούσα να απαντήσω εάν με περνούσε κάποιος».

Για το ότι είναι μόλις ο δεύτερος που υπερασπίζεται το μετάλλιό του:

«Σίγουρα λέει πολλά για μένα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός για να πετύχεις επειδή γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Υπάρχουν αθλητές με μετάλλια σε πέντε και έξι παγκόσμια πρωταθλήματα που είναι στο ίδιο επίπεδο με τους Ολυμπιακούς. Κάποιοι δεν ήταν τυχεροί. Είμαι σίγουρα χαρούμενος και επίσης χαίρομαι που είχα καλύτερη επίδοση από το Τόκιο».

Για την πνευματική προσέγγιση:

«Πάρα πολύ σημαντικό. Έχω τον δικό μου τρόπο. Είμαι ήσυχος, δεν κάνω πολλά πριν τους αγώνες. Προσπαθώ να σκέφτομαι τι θα κάνω, να σκέφτομαι τα πάντα, δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Σκέφτομαι το χειρότερο και τα περιμένω όλα».

Για το τί είπε με τον Πομάσκι:

«Του είπα ότι δεν ήμουν καλός. Μου είπε ότι δεν πειράζει, το πήραμε. Εγώ έλεγα συνέχεια ότι δεν ήμουν καλός. Πάντα υπάρχει καλύτερο. Ίσως σε κάποιο άλλο στάδιο σε κάποιους άλλους αγώνες σήμερα να έκανα παραπάνω».

Το μήνυμά του στον κόσμο:

«Ευχαριστώ πολύ. Έβλεπα πολλά μηνύματα τις τελευταίες ημέρες. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη. Ελπίζω να σας έκανα έστω και λίγο υπερήφανους, να σας έκανα έστω και λίγο να χαμογελάσετε. Καλή επιτυχία και στα άλλα παιδιά. Δεν τελείωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αγωνίζονται και άλλα παιδιά».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις