Site icon NewsIT

Θρυλικό… φινάλε για Ολυμπιακό! “Μασκαράς” στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός

13.03.2016 | 21:38
ΦΩΤΟ Eurokinissi

ΦΩΤΟ Eurokinissi

"Τριάρα" από το πουθενά! Ντέρμπι με τα... όλα του στο πρώτο ημίχρονο, "σούπα" στο δεύτερο. Το μεγάλο ελληνικό clasico ήταν "διπρόσωπο”, αλλά είχε τελικό νικητή τον Ολυμπιακό, που επικράτησε με ανατροπή του Παναθηναϊκού (3-1). Στο φινάλε τα δυο γκολ των “ερυθρόλευκων” - Απίστευτο πρώτο 45λεπτο από τους “πράσινους” που στην επανάληψη ήταν ακίνδυνοι και απώλεσαν τη νίκη και σε αυτό φετινό ντέρμπι.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του ντέρμπι

Με δύο γκολ στο τελευταίο τρίλεπτο, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 του Παναθηναϊκού, στο ντέρμπι “αιωνίων” της 26ης αγωνιστικής της Super League, και διατήρησε το απόλυτο νικών στο “Γ. Καραϊσκάκης” στο φετινό πρωτάθλημα. Οι “πράσινοι” ήταν φανταστικοί το πρώτο μέρος, προηγήθηκαν με τον Μπεργκ, αλλά ο Καμπιάσο “απάντησε” για τους “ερυθρόλευκους”, που στο φινάλε πήραν και τη νίκη κόντρα σε ένα -τραγικό στο δεύτερο μέρος- “τριφύλλι”.

Να σημειωθεί ότι στο γκολ της ισοφάρισης, ο βοηθός υπέδειξε αρχικά οφσάιντ τον Ντομίνγκες, όμως ο διαιτητής Κύζας πήρε πάνω του τη φάση και κατακύρωσε το γκολ, εκτιμώντας ότι ο μεσοεπιθετικός των Πειραιωτών δεν επηρέαζε τη φάση.

 Με εκπλήξεις οι επιλογές των προπονητών…

Με δέκα αναμενόμενους και μια μίνι έκπληξη παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μάρκο Σίλβα, που χρησιμοποίησε μεσοεπιθετικά τους Φορτούνη, Φουστέρ και Τσόρι Ντομίνγκες (θεωρείτο πιθανό να ξεκινήσει ο Πάρντο), κάτι που φαίνεται πως.. έμπλεξε την ανάπτυξη των “ερυθρόλευκων”. Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, ο Αντρέα Στραματσόνι αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού στον Σεμπάστιαν Λέτο (σε ελεύθερο ρόλο κοντά στον Μπεργκ), μια απόφαση καταλυτική, όπως αποδείχθηκε, ενώ για παρτενέρ του Μολέδο στο κέντρο της άμυνας επέλεξε τον Στάθη Ταυλαρίδη.

Το ματς…

Η εκκίνηση του παιχνιδιού ήταν αντάξια του ονόματος των δυο ομάδων, που μπήκαν στο ματς δείχνοντας διάθεση να παίξουν μπάλα. Η συμμετοχή του Λέτο κόντρα στην πρώην ομάδα του έδωσε σημαντική ώθηση στους “πράσινους”, που έφτασαν μόλις στο 3′ στο 0-1. Μετά από φοβερή μπαλιά του Αργεντινού (ήταν ψηλά η άμυνα των γηπεδούχων) ο Μπεργκ -με ψύχραιμο και ωραίο πλασέ κάτω από τα πόδια του Ρομπέρτο- άνοιξε το σκορ.

Το πάθος των “ερυθρόλευκων” οπαδών έδωσε για λίγο ώθηση στους Πειραιώτες, που άγγιξαν την ισοφάριση στο αμέσως επόμενο λεπτό, με το σουτ του Καμπιάσο να περνάει μόλις άουτ. Πέρα από αυτή τη φάση όμως, οι γηπεδούχοι έδειξαν… εγκλωβισμένοι και νευρικοί στις κινήσεις τους, με το ματς να κυλάει υπέρ των “πρασίνων”, που στο 28′ έχασαν απίστευτη ευκαιρία για το 0-2, με τον Ρομπέρτο να έχει απίθανη επέμβαση σε κοντινό πλασέ του Ταυλαρίδη!

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βρει ρυθμό και το γκολ της ισοφάρισης στη συνέχεια και στο 32′ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, με το πλασέ του Φουστέρ να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στιλ. Η επιθετική αμυντική λειτουργία του “τριφυλλιού” βοήθησε τους φιλοξενούμενους να μην χάσουν τον έλεγχο του ματς, αλλά ο Καμπιάσο -ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού- έκανε με μακρινό συρτό σουτ το 1-1 (o Τσόρι ήταν εκτεθειμένος στο σουτ και έκρυβε (χωρίς να ακουμπήσει την μπάλα) εν μέρει το οπτικό πεδίο του Στιλ.).

Η εξέλιξη αυτή άφησε… υποσχέσεις για να δούμε ένα εξίσου όμορφο δεύτερο 45λεπτο. Η μικρή άνοδος του Ολυμπιακού, η.. κούραση του Λέτο και οι πολλές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου δεν επέτρεψαν στο παιχνίδι να πάρει καλό ρυθμό.

Σε μια… αναλαμπή του Παναθηναϊκού όμως και μετά από λάθος του Μιλιβόγεβιτς, ο Μαμούτε -που πέρασε στη θέση του Λέτο- παραλίγο να “κρεμάσει” τον Ρομπέρτο! Ο Σίλβα όμως στη συνέχεια έπαιξε… φουλ επίθεση, βάζοντας στις θέσεις των Φουστέρ και Καμπιάσο (απέκτησαν πρόβλημα τραυματισμού) τους Ερνάνι και Πουλίδο.

 

Ο Παναθηναϊκός γύρισε πιο πίσω για να κρατήσει αυτό το 1-1, αλλά λίγο πριν το φινάλε “κατέρρευσε” αφού οι Πειραιώτες έφτασαν στην ανατροπή με εμφατικό τρόπο! Στο 87′ ο Ντα Κόστα έκανε το 2-1, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ιντέγε διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Το τέλος του αγώνα είχε και ένταση, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να πηγαίνουν προς τη φυσούνα με σκοπό να φύγουν -πριν το σφύριγμα της λήξης- αλλά μετά από λίγο να επιστρέφουν στον πάγκο τους.

 

OLE! OLE! OLE! #olympiacos

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης olympiacosfc (@olympiacosfc) στις

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (81’ Πουλίδο), Τσόρι (62’ Πάρντο), Φορτούνης, Φουστέρ (81’ Ερνάνι), Ιντέγε 

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Πράνιτς, Ταυλαρίδης, Μολέδο, Κουτρουμπής, Ζέκα, Αμπέντ, Βιγιαφάνιες (71’Εσιέν), Λέτο (74’ Μαμούτε), Μπεργκ

Διαιτητής: Κύζας

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version