Δευτέρα, 8 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Το Giant Heart της Novibet και ο Κώστας Τσιμίκας προσφέρουν μία μπάλα σε κάθε παιδί

Το Giant Heart της Novibet και ο Κώστας Τσιμίκας προσφέρουν μία μπάλα σε κάθε παιδί

Τα παιχνίδια με μπάλα είναι αναμφίβολα μία από τις πιο πηγαίες εκδηλώσεις της παιδικής ηλικίας: δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι αν δώσεις σε ένα παιδί ακόμη και προσχολικής ηλικίας μία μπάλα, εντελώς αυθόρμητα θα προσπαθήσει να την κλωτσήσει προς κάποιο στόχο.

Παράλληλα όμως, τα παιχνίδια με μπάλα αποτελούν ένα ιδανικό πλαίσιο στο οποίο τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν όχι μόνο σωματικές, αλλά και ψυχοκοινωνικές δεξιότητες όπως η συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα και η άμιλλα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ακόμα και μία μικρή πράξη αγάπης όπως το να δωρίσει κάποιος μία μπάλα σε ένα παιδί, μπορεί να γίνει η αρχή για κάτι μεγάλο. Και αυτό γιατί μέσω μίας τέτοιας μικρής κίνησης, το παιδί αποκτά από πολύ νωρίς τη δυνατότητα να εξασκήσει τις ικανότητές του σε πολλά επίπεδα προσωπικής ανάπτυξης. Ακόμα περισσότερο όμως, αποκτά τη δυνατότητα να αναπτύξει την αγάπη του για το ομαδικό παιχνίδι και τον αθλητισμό.

Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό, η Novibet και ο Κώστας Τσιμίκας, Πρεσβευτής του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς Giant Heart, προχώρησαν στην πρωτοβουλία “Μία Μπάλα για Κάθε Παιδί”. Παίρνοντας παράδειγμα από την προσωπική πορεία του δημοφιλούς διεθνούς Έλληνα ποδοσφαιριστή, η πρωτοβουλία “Μία Μπάλα για Κάθε Παιδί” στοχεύει στο να δωρίσει σε πολλά παιδιά σε όλη την Ελλάδα την πρώτη τους επαγγελματική ποδοσφαιρική μπάλα, από το brand KT21 του Κώστα Τσιμίκα.

Αποδέκτες αυτής της δράσης προσφοράς είναι τόσο παιδιά σε ποδοσφαιρικές ακαδημίες, ώστε να τους δοθεί ώθηση να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους και να κυνηγήσουν το όνειρό τους στον ερασιτεχνικό αλλά και τον επαγγελματικό αθλητισμό, όσο και παιδιά με αναπηρία, ώστε να αποκτήσουν ένα βασικό μέσο κινητικής εξάσκησης και ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης.

Μία Μπάλα για Κάθε Παιδί από την Αθήνα ως την Λέρο

Πρώτος σταθμός της πρωτοβουλίας “Μία Μπάλα για Κάθε Παιδί” αποτέλεσε το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού, μίας δομής που παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες θεραπευτικής παρέμβασης για την πολυδιάστατη αποκατάσταση παιδιών με εγκεφαλική παράλυση και συναφείς δυσκολίες. Τα παιδιά του Χατζηπατέρειου Κέντρου δέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό τα δώρα τους και ξεκίνησαν αμέσως το παιχνίδι, δίνοντας σαν ευχαριστώ στην ομάδα του Giant Heart μία ομαδική χειροτεχνία, αλλά και πολλά πολλά χαμόγελα!

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Giant Heart στο «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού

Η δεύτερη ενέργεια προσφοράς του προγράμματος αφορούσε στην επίσκεψη στην ποδοσφαιρική ακαδημία της «Άμιλλας Περιστερίου». Εκεί, οι μικροί αθλητές των κλάσεων Κ-7 και Κ-9 της ακαδημίας, πήραν δώρο την πρώτη τους επαγγελματική ποδοσφαιρική μπάλα, μένοντας έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν ότι είχε την υπογραφή του αγαπημένου τους ποδοσφαιριστή Κώστα Τσιμίκα! Μη χάνοντας ούτε λεπτό, τα παιδιά της Άμιλλας ξεκίνησαν τα σουτ, κλείνοντας τη δράση με ένα επικό μπαράζ στο – ευτυχώς χωρίς goalkeeper – τέρμα του γηπέδου τους.

Τα παιδιά της ποδοσφαιρικής ακαδημίας «Άμιλλας Περιστερίου» σε δράση με τις νέες τους Giant Heart μπάλες

Οι μπάλες ΚΤ21 έφτασαν όμως μέσω του προγράμματος “Μία Μπάλα για Κάθε Παιδί” και στην ακριτική Λέρο, τον τρίτο σταθμό της ενέργειας. Θέλοντας να ενισχύσει την αγάπη για τον αθλητισμό σε μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, το Giant Heart δώρισε ποδοσφαιρικές μπάλες και στα παιδιά της Αθλητικής Ένωσης Λέρου, προσφέροντας έμπνευση στους μικρούς ποδοσφαιριστές του νησιού.

Τα παιδιά της Αθλητικής Ένωσης Λέρου με τις νέες τους Giant Heart ποδοσφαιρικές μπάλες

Κορυφαία στιγμή στο ταξίδι της πρωτοβουλίας αποτέλεσε και η επίσκεψη του ίδιου του Κώστα Τσιμίκα στην πόλη των Σερρών που είναι και ο τόπος καταγωγής του. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδοσφαίρου, το Giant Heart και ο δημοφιλής διεθνής ποδοσφαιριστής βρέθηκαν στις Σέρρες, όπου δώρισαν σε πολλά παιδιά την πρώτη τους ποδοσφαιρική μπάλα, μοίρασαν αυτόγραφα και φωτογραφίες και χάρισαν απλόχερα χαμόγελα και αναμνήσεις ζωής.

Ο διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής Κώστας Τσιμίκας, πρεσβευτής του προγράμματος Giant Heart της Novibet, κατά την επίσκεψή του στις Σέρρες

O πιο πρόσφατος σταθμός της δράσης βρίσκεται στην Εύβοια όπου με τη συμμετοχή του δημοφιλούς content creator, Αιμίλιου Οικονομίδη, θα διατεθούν μπάλες σε μικρούς αθλητές της τοπικής κοινωνίας.

Το κοινό έχει αγκαλιάσει θερμά την πρωτοβουλία “Μία Μπάλα για Κάθε Παιδί”, καθώς η ιστοσελίδα του Giant Heart έχει δεχθεί πλήθος αιτημάτων από ακαδημίες ποδοσφαίρου σε όλη τη χώρα για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Σε αυτό το πλαίσιο, κατά το προσεχές διάστημα το Giant Heart της Novibet μαζί με τους Πρεσβευτές του, θα προχωρήσουν σε ακόμα περισσότερες επισκέψεις, για να δωρίσουν και σε άλλα παιδιά συλλεκτικές μπάλες ποδοσφαίρου ΚΤ21. Μία μικρή πράξη αγάπης, που μπορεί να γίνει η αρχή για κάτι μεγάλο!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις