Site icon NewsIT

Το… δώρο δεν ήρθε, αλλά εξασφάλισε τα μπαράζ η Εθνική

11.09.2013 | 06:31
Ο Σαλπιγγίδης έδωσε τη νίκη στην Εθνική ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Σαλπιγγίδης έδωσε τη νίκη στην Εθνική ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η Εθνική πήρε εύκολη νίκη με 1-0 από την Λετονία στο “Γ. Καραϊσκάκης”, εξασφάλισε και μαθηματικά τη δεύτερη θέση του 7ου ομίλου, που στέλνει στα μπαράζ για το Μουντιάλ, όμως το "δώρο" από τον αγώνα Σλοβακία - Βοσνία δεν ήρθε.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Τρεις εύκολους βαθμούς στην προσπάθεια της για πρόκριση στο Μουντιάλ πήρε η Εθνική, που επικράτησε εντός έδρας της Λετονίας με 1-0. Με τη νίκη αυτή, η Ελλάδα εξασφάλισε και μαθηματικά την είσοδό της στα μπαράζ του Μουντιά, αλλά παρέμεινε συγκάτοικος της Βοσνίας στην κορυφή του ομίλου, με την Βοσνία όμως να διατηρεί το πλεονέκτημα στην υπόθεση της πρωτιάς, μετά και τη νίκη της μέσα στην Σλοβακία.

Το θετικό για την Εθνική ήταν πως βελτιώθηκε αισθητά, σε σχέση με τον αγώνα του Λιχτενστάιν και θα είχε πετύχει περισσότερα τέρματα, αλλά βρήκε μπροστά της ένα πολύ καλό Κολίνκο.

Η Εθνική είχε την κατοχή της μπάλας, επέβαλε τον ρυθμό της και κυρίως από τις πτέρυγες -με Σαμαρά και Νίνη- κατάφερε να απειλήσει την εστία του Κολίνκο. Απ’ την άλλη, η οι Λετονοί είχαν ελάχιστες επιθετικές προσπάθειες, αφού είχαν κυρίως παθητικό ρόλο στο παιχνίδι., πέρα από κάποιες αντεπιθέσεις.

Η Γαλανόλευκη κατάφερε να φτάσει σε αρκετές περιπτώσεις μία ανάσα από το γκολ, αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν αυτή του 14′, όταν ο Μήτρογλου έκανε την κεφαλιά-“ψαράκι” από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Κολίνκο με διπλή απόκρουση κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Πολύ καλή στιγμή και αυτή του 26′ με την κεφαλιά του Τοροσίδη. Από το 35 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε, με το σκορ να μένει “μηδέν”.

Το ξεκίνημα της Εθνικής στο δεύτερο μέρος ήταν νωθρό, ενώ και οι Λετονοί πίεσαν ψηλά, προσπαθώντας να περιορίσουν τις μπαλιές από το κέντρο. Πάντως, η ομάδα του Σάντος κατάφερε να πετύχει το… πολυπόθητο γκολ στο 58′, με τον Σαμαρά να συνεργάζεται με τον Σαλπιγγίδη και τον δεύτερο να ανοίγει το σκορ. 11ο γκολ του ε3πιθετικού του ΠΑΟΚ με το εθνόσημο

Η Εθνική επαναπαύθηκε σε αυτό το 1-0, αφού συνέχισε στους ίδιους χαμηλούς ρυθμούς. Μόνο όταν μπήκε ο Γιώργος Καραγκούνης λίγα λεπτά πριν τη λήξη, ο κόσμος ζεστάθηκε, με το σκαφτό σουτ του έμπειρου μέσου να διώχνεται σε κόρνερ.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τζαβέλλας (74’ Καραγκούνης), Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Μανιάτης, Κατσουράνης, Νίνης, Σαλπιγγίδης (64’ Χριστοδουλόπουλος), Σαμαράς (88’ Φετφατζίδης), Μήτρογλου

Λετονία (Μάριανς Πάχαρς): Κολίνκο, Μακσιμένκο, Γκορκς, Μπουλβίτις, Γκαμπόβς, Ζιούζινς (68’ Καρασάουσκς), Λάιζανς (61’ Σινιελνίκοβς), Ρούγκινς, Τσάουνια, Λάζντινς, Βερπακόφσκις (79’ Ράκελς)

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

1. Βοσνία 19
2. Ελλάδα 19
3. Σλοβακία 12
4. Λιθουανία 8
5. Λετονία 7
6. Λιχτενστάιν 2

Η αγωνιστική (10/09)
Λιθουανία-Λιχτενστάιν 2-0
Σλοβακία-Βοσνία 1-2
Ελλάδα-Λετονία 1-0

Η επόμενη αγωνιστική (11/10):
Ελλάδα – Σλοβακία
Βοσνία – Λιχτενστάιν
Λιθουανία – Λετονία

Διαβάστε ακόμα…

Σάντος: Είμαστε μεγάλη ομάδα και δεν αλλάζουμε τακτική

Η “έκρηξη” του Σάντος στους διεθνείς!

Μαχαιρώθηκαν τρεις Άγγλοι οπαδοί στο Κίεβο (ΦΩΤΟ)

Έβαλε… τρίποντο ο Μήτρογλου – Ορθάνοιχτος ο δρόμος για Βραζιλία

Μεγάλο “δώρο” της Σλοβακίας στην Ελλάδα

Σοβαρά επεισόδια στο Βουκουρέστι (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version