Κυριακή, 28 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Το Μεξικάνικο “σήριαλ” του Πουλίδο! Τίγκρες, CAS και… Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η μετεγγραφή του στον Ολυμπιακό πέρασε από… 40 κύματα και έκανε τον Άλαν Πουλίδο persona non grata για τους οπαδούς της Τίγκρες.

Το “σήριαλ” του Άλαν Πουλίδο μπήκε στην ελληνική αθλητική καθημερινότητα τον Απρίλιο του 2015, όταν το όνομα του γράφτηκε για πρώτη φορά στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού και έμελλε να γίνει… μεξικανική σαπουνόπερα που κράτησε περίπου 15 μήνες, μετά τα εμπόδια που έβαζε η Τίγκρες.

Ο νεαρός επιθετικός ήθελε να ντυθεί στα “ερυθρόλευκα” έλεγε πως το συμβόλαιο του πάει προς ολοκλήρωση, αλλά η ομάδα από το Μεξικό υποστήριζε πως ο παίκτης δεν είναι ελεύθερος για μετεγγραφή, αλλά έχει συμβόλαιο ως το 2016, και αν η ελληνική ομάδα ήθελε να τον αποκτήσει θα έπρεπε να πληρώσει τη ρήτρα, ύψους 7,5 εκατ. δολαρίων.

Το Μουντιάλ της Βραζιλίας απλά… τρέναρε τις εξελίξεις, δεδομένου ότι ο παίκτης ήταν στην αποστολή των “σομπρέρος”, με τους φίλους των Πειραιωτών να περιμένουν στους τηλεοπτικούς τους δέκτες να δουν δείγματα του ταλέντου του, αλλά άδικα, αφού δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Με τη λήξει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο νεαρός στράικερ προσέφυγε στη Μεξικανική Ομοσπονδία για να αποδείξει ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε, με την Τίγκρες στον αντίποδα να παρουσιάζει ένα άλλο, το οποίο εξέπνεε το 2016. Τον Αύγουστο η Ομοσπονδία δικαίωσε τον μεξικάνικο σύλλογο και ο παίκτης πήρε την κατάσταση στα χέρια του καταθέτοντας προσφυγή στη FIFA.

Μάλιστα, ο Πουλίδο έκανε ένα βήμα παραπάνω και προσέφυγε επίσης στο CAS για να αποδείξει ότι είναι ελεύθερος, ενώ το ίδιο διάστημα έκανε ατομικές προπονήσεις στην Ιταλία. Ήταν πλέον ξεκάθαρο πως οι σχέσεις του με την Τίγκρες είχαν φτάσει σε έσχατο σημείο, με τον παίκτη να ονειρεύεται το… ευρωπαϊκό του ποδοσφαιρικό ταξίδι, μέσω του Ολυμπιακού. Η εξέλιξη αυτή, τον έβγαλε για πάντα και από τις… καρδιές των οπαδών της μεξικανικής ομάδας.

Η έκπληξη στο “σήριαλ” του Πουλίδο ήρθε τον Ιανουάριο του 2015, όταν ο παίκτης -την ώρα που περίμενε τις αποφάσεις από FIFA και CAS- ήρθε στην Ελλάδα, αλλά για τον Λεβαδειακό! Έχοντας πάρει προσωρινή μπλε κάρτα από τη FIFA, ο νεαρός επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους με τους Βοιωτούς, κάτι που προκάλεσε αίσθηση.

Έναν μήνα περίπου μετά την ενσωμάτωσή του στην ομάδα της Λιβαδειάς ο Πουλίδο έκανε το πολυπόθητο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο απέναντι στον Πλατανιά -παρά την δικαίωση της Τίγκρες στο CAS- όπου μάλιστα σκόραρε. Εντέλει, με καθυστέρηση ενός έτους, ο Πουλίδο έπιασε… λιμάνι τον Ιούλιο που μας πέρασε, υπογράφοντας συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέγραψε οκτώ συμμετοχές και πέντε γκολ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε