Δευτέρα, 1 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Τόμας Γουόκαπ ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά: «Στην Εθνική ομάδα εκπροσωπείς ένα ολόκληρο έθνος»

Τόμας Γουόκαπ ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά: «Στην Εθνική ομάδα εκπροσωπείς ένα ολόκληρο έθνος»
Eurokinissi

Ο Τόμας Γουόκαπ δίνει το σύνθημα ενόψει της εκκίνησης της προσπάθειας της εθνικής μπάσκετ, να εξασφαλίσει ένα από τα τέσσερα τελευταία “εισιτήρια” για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, μέσω του Προολυμπιακιού τουρνουά του ΣΕΦ.

Αισιόδοξος για την προσπάθεια της εθνικής μπάσκετ στο Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ (2-7 Ιουλίου) παρουσιάστηκε ο Τόμας Γουόκαπ μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, με τον διεθνή γκαρντ να στέλνει το μήνυμα πως «στην εθνική εκπροσωπείς ένα ολόκληρο έθνος».

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που φορά το εθνόσημο στο στήθος ο γκαρντ του Ολυμπιακού, μετά από την πρώτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο στα παρκέ της Ασίας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

“Η ομάδα μας είναι έτοιμη. Οι προπονήσεις μας είναι πολύ καλές, στα φιλικά δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Παίζουμε καλά, νιώθουμε άνετοι μεταξύ μας και, το πιο σημαντικό, αισθανόμαστε έτοιμοι να παίξουμε για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες”, τόνισε ο Τόμας Γουόκαπ.

“Το κλειδί για την πρόκρισή μας θα είναι η άμυνά μας. Αυτή είναι η ταυτότητά μας και αυτή είναι που μας δίνει το ρυθμό στην επίθεση, προσφέροντάς μας εύκολους πόντους από κλεψίματα ή ριμπάουντ, από τα οποία στέλνουμε γρήγορα την μπάλα στο ανοικτό γήπεδο. Το σίγουρο είναι, ότι η άμυνα είναι ο οδηγός και το πιο σημαντικό στοιχείο”, πρόσθεσε ο διεθνής γκαρντ.

Τέλος, ο Γουόκαπ είχε και ένα ιδιαίτερο μήνυμα να στείλει προς όλους τους Έλληνες δείχνοντας πως έχει αντιληφθεί τι σημαίνει η γαλανόλευκη. “Η Εθνική Ομάδα είναι το πιο σημαντικό, επειδή αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Δεν εκπροσωπούμε μόνο όσους έρθουμε στο γήπεδο ή όσους μένουν σε αυτή την χώρα, αλλά τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Στην Εθνική Ομάδα εκπροσωπείς κάτι μεγαλύτερο από τον ίδιο σου τον εαυτό, την οικογένειά σου, την ομάδα όπου αγωνίζεσαι. Εκπροσωπείς ένα ολόκληρο έθνος και το μόνο, που έχω να πω στους Έλληνες, είναι ότι είμαστε περήφανοι να τους εκπροσωπούμε”.

Θυμίζουμε ότι η Εθνική μπάσκετ παίρνει θέση στο τζάμπολ, στο Προολυμπιακό Τουρνουά στο ΣΕΦ, την Τετάρτη (03.07.2024, 21:00), με πρώτη αντίπαλο τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις