Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Τραγωδία στο Aegean 600: Νεκρή αθλήτρια στο διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοιχτά της Καρπάθου

Τραγωδία στο Aegean 600: Νεκρή αθλήτρια στο διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοιχτά της Καρπάθου

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στο Αιγαίο, με κύματα πάνω από δύο μέτρα, προκάλεσαν τραγωδία ανοιχτά της Καρπάθου, με μία αθλήτρια να χάνει τη ζωή της στο διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600, ο οποίος και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις Λιμενικές Αρχές της Κάσου, υπήρξαν δύο περιστατικά διάσωσης το βράδυ της Δευτέρας (08/07/24) ανοιχτά της Καρπάθου και κατά τη διάρκεια του Aegean 600, με το πρώτο δυστύχημα να έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο της 40χρονης αθλήτριας Anna Konontchouk.

Πιο συγκεκριμένα, οι λιμενικές αρχές ενημερώθηκαν για για πτώση στη θάλασσα δύο μελών του πληρώματος ενός ιστιοφόρου σκάφους σημαίας Ισπανίας, το οποίο έπλεε βορειοδυτικά του νησιού της Κάσου. Τα άτομα του πληρώματος περισυνελέγησαν από το ιστιοφόρο, όμως μία 40χρονη Γαλλίδα, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της.

Στην περιοχή μετέβη Ναυαγοσωστικό σκάφος, όπου εντόπισε το ιστιοφόρο και το συνόδευσε στο λιμάνι της Κάσου, για να διαπιστωθεί εκεί ο θάνατος της 40χρονης, η σορός της οποίας επρόκειτο  να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Αργότερα όμως, υπήρξε και νέο περιστατικό, με τον τραυματισμό ενός 61χρονου επιβαίνοντα ιστιοφόρου σκάφους με σημαία της Πολωνίας. Το ιστιοφόρο σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι Πηγαδίων Καρπάθου και ο 61χρονος αποβιβάσθηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Καρπάθου. Και για τα δύο περιστατικά διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Καρπάθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιστιοφόρο από όπου έπεσε η 40χρονη αθλήτρια, είναι στην Κάσο με τον καπετάνιο και το πλήρωμα, μέχρι να ολοκληρωθεί η ένορκη διαδικασία και η ανάκριση.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η 40χρονη πήγε να ανοίξει το πανί, έπεσε στη θάλασσα και τη χτύπησε κάτω από το σκάφος ένα «πόδι» που έχουν τα ιστιοπλοϊκά στην μέση.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο Γεώργιος Βαλλής, της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Θαλαμηγών, σημειώνει: «Το δυστύχημα λογικά έγινε λόγω ελλιπών μέτρων ασφαλείας αλλά και λόγω καιρού. Θεωρητικά θα έπρεπε να είναι δεμένη πάνω στο σκάφος, δεν μπορεί να πετιέται.

Τα μελτέμια 7-8 μποφόρ είναι τραγικές συνθήκες ρίσκου και τα μέτρα ασφαλείας. Προτρέπουμε όλα τα πληρώματα και τους ιδιοκτήτες να μην ρισκάρουν σε τέτοιες αντίξοες συνθήκες μελτεμιών, να παίρνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Πρέπει να σέβονται την θάλασσα και τις καιρικές συνθήκες, γιατί φέτος βλέπουμε πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα στη θάλασσα και είμαστε μόλις στη μέση της καλοκαιρινής περιόδου».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις