Site icon NewsIT

Τρομάζει η Ευρώπη από τη συμφωνία ΝΒΑ – παικτών

15.12.2016 | 15:55
Τρομάζει η Ευρώπη από τη συμφωνία ΝΒΑ – παικτών

Η νέα -καταρχήν- συμφωνία ανάμεσα στο ΝΒΑ και την ένωση που εκπροσωπεί τους επαγγελματίες παίκτες προκαλεί τρόμο στην Ευρώπη. Μέσα ενημέρωσης στη Γαλλία, αλλά και στην Ισπανία αναφέρουν ότι η ήπειρός μας αρχίζει να «τρέμει» από τα νέα δεδομένα που θα δημιουργηθούν στην αγορά με τις συμβάσεις εργασίας.

Η  συμφωνία που θα τεθεί σε ισχύ από το 2017, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των χορηγιών, θα φτάσει στα 22,5 δισ. για τις επόμενες εννέα περιόδους, σύμφωνα με την Equipe!

Τα οφέλη των νέων συμβάσεων από την τηλεόραση και τις συμφωνίες χορηγίας επιτρέπουν το salary cup ανά ομάδα να φτάσει στα 86,3 εκατομμύρια ευρώ και ο φόρος πολυτελείας θα αυξηθεί επίσης στα 104,2 εκατ. ευρώ. Το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο προβλέπει 2,4 δισ ευρώ ετησίως έως το 2024 (συνολικά 19,5 δισ), μετά την ανανέωση της συμφωνίας με το ESPN και το TNT.

Επίσης, οι χορηγίες στο ΝΒΑ έχουν αυξηθεί κατά 8,1% σε σύγκριση με το 2015, όταν έφτασαν τα 750 εκατομμύρια ευρώ.Ο νέος κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ στο τέλος της σεζόν 2016-2017.

Η κανονική διάρκεια θα επιμηκυνθεί κατά τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενώ θα μειωθεί ο αριθμός των “back to back” (δύο παιχνίδια σε δύο μέρες).

«Αυτό δείχνει πως το ΝΒΑ είναι σημαντικό και δημοφιλές, και δεν μπορεί να αντέξει μία απεργία. Είναι υπέροχο,» είπε ο άσος των Τορόντο Ράπτορς, Μαρκ ΝτεΡοζάν και ο Κρις Πολ, πρόεδρος της ένωσης των παικτών, τόνισε: «Νομίζω ότι ο καθένας έχει διαπραγματευθεί με καλή πίστη. Οι ανταλλαγές απόψεων ήταν καλές. Ο καθένας ξέρει πώς το άθλημα μας προχωράει και κανείς δεν ήθελε να το χαλάσει αυτό».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version