Site icon NewsIT

Τσιτσιπάς για την πρεμιέρα του στο Australian Open: «Νιώθω σαν να παίζω σπίτι μου»

18.01.2022 | 15:18
Τσιτσιπάς για την πρεμιέρα του στο Australian Open: «Νιώθω σαν να παίζω σπίτι μου»

Tennis - Australian Open - Melbourne Park, Melbourne, Australia - January 18, 2022 Greece's Stefanos Tsitsipas celebrates winning his first round match against Sweden's Mikael Ymer REUTERS/Asanka Brendon Ratnayake

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε άνετα (3-0) το εμπόδιο του Μάικλ Ίμερ στην πρεμιέρα του στο Australian Open και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Ίμερ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στον Σουηδό τενίστα, στη δική του απόδοση αλλά και στο κοινό της Αυστραλίας.

«Ήταν δυσκολότερη η νίκη απ’ ότι έδειχνε το τελικό σκορ. Με τον Μίκαελ έχουμε παίξει και στο παρελθόν είναι εξαιρετικός. Ανήκουμε στην ίδια γενιά και τα τελευταία 15 χρόνια συμβαδίζουμε. Παίζουμε μαζί από 8 ετών και τώρα είμαστε στην Rod Laver Arena», τόνισε αρχικά ο Έλληνας τενίστας.

Για το τι θετικό κρατά από το παιχνίδι τόνισε: «Νομίζω ότι είχα περισσότερα αβίαστα λάθη απ’ ότι συνήθως. Έπρεπε να επιτίθεμαι πιο συχνά. Στο επαγγελματικό τένις αυτές οι μικρές λεπτομέρειες μπορεί να κάνουν τεράστια διαφορά».

Αναφερόμενος στο κοινό της Μελβούρνης είπε: «Το έχω ξαναπεί και θα συνεχίσω να το λέω, νιώθω σα να παίζω σπίτι μου. Νιώθω σαν να είναι ένα γκραν σλαμ στην πατρίδα μου. Κάποιος μου έλεγε ότι με αγαπά, άλλος με παρακινούσε να συνεχίσω… Έχουμε χτίσει πολύ ωραία σχέση με τους ανθρώπους στη Μελβούρνη είναι πολύ φιλόξενοι απέναντι μου».

Για την αγωνιστική του εμφάνιση: «Είμαι χαρούμενος με τη νίκη μου, έκανα αυτό που έπρεπε. Ακολούθησα την τακτική μου, παρότι υπήρχαν άσχημες στιγμές, που έκανα αβίαστα λάθη και έδωσα στον αντίπαλο κάποιες ευκαιρίες. Δεν έπρεπε να έχει συμβεί, αλλά νομίζω ότι τόλμησα, ανέβηκα στο φιλέ, πήρα πρωτοβουλίες είμαι ευχαριστημένος από το ματς και ότι πήγε στα τρία σετ και όχι περισσότερα. Πλέον μπορώ να διαχειρίζομαι τις δύσκολες στιγμές καλύτερα, με μεγαλύτερη συνέπεια. Προσπαθώ να κάνω το παιχνίδι μου και κάποιες φορές πιέζω περισσότερο απ’ ότι πρέπει. Κάποια χτυπήματα μου ήταν τόσο καλά που με εξέπληξαν, άλλα πάλι με εξέπληξαν αρνητικά. Ο αντίπαλος μου έβγαλε δυνατά χτυπήματα, είναι πολύ καλός παίκτης και έγινε ένα δύσκολο παιχνίδι όπως πίστευα εξαρχής».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version