Site icon NewsIT

Τσιτσιπάς – Κοκκινάκης 1-3: Πρόωρος αποκλεισμός από το US Open για τον Έλληνα πρωταθλητή

27.08.2024 | 22:14
Τσιτσιπάς – Κοκκινάκης 1-3: Πρόωρος αποκλεισμός από το US Open για τον Έλληνα πρωταθλητή

Tennis - Wimbledon - All England Lawn Tennis and Croquet Club, London, Britain - July 2, 2024 Greece's Stefanos Tsitsipas during his first round match against Japan's Taro Daniel REUTERS/Hannah Mckay

Μετά τη Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε πρόωρα το τελευταίο Grand Slam της σεζόν, καθώς ηττήθηκε καθαρά από τον Θανάση Κοκκινάκη με 1-3 σετ στον πρώτο γύρο του US Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων για ακόμα μία χρονιά στη Νέα Υόρκη και αποχαιρέτησε το US Open από τον πρώτο γύρο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής διανύει περίοδο αγωνιστικής κρίσης κι αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Θανάση Κοκκινάκη, ο οποίος επικράτησε με 3-1 σετ (6-7, 6-4, 3-6, 5-7) και πήρε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Νούνο Μπόργκες – Φεντερίκο Κορία.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απογοήτευσε ξανά στο US Open. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει πάει ποτέ πέρα από τον τρίτο γύρο στη διοργάνωση, ενώ έχει χάσει τρεις φορές στην πρεμιέρα του!

Ο Έλληνας πρωταθλητής πάλεψε για 3 ώρες και 54 λεπτά κόντρα στον Θανάση Κοκκινάκη, με τον Ελληνοαυστραλό να είναι ανώτερος και να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της καριέρας του κόντρα στον Τσιτσιπά, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά.

Ο Τσιτσιπάς είχε μια χρονιά που θα θέλει γρήγορα να ξεχάσει σε ό,τι αφορά τα Grand Slam, με εξαίρεση μόνο το Roland Garros, όπου για μια ακόμα χρονιά έπαιξε καλό τένις και ηττήθηκε στα προημιτελικά από τον μετ’ έπειτα πρωταθλητή, Κάρλος Αλκαράθ. Γι’ αυτό άλλωστε βρίσκεται για καιρό εκτός πρώτης δεκάδας στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο αγώνας

Ο Θανάσης Κοκκινάκης, στο 1ο σετ άντεξε στην αντεπίθεση του Έλληνα στο tie break και με 7-5 πόντους πήρε το 13ο game για να κάνει το 1-0 στα σετ.

Όμως, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε βελτιωμένος στο 2ο σετ, προηγήθηκε με 5-4 για να κάνει και το 6-4 και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο 3ο σετ, ο Αυστραλός τενίστας προηγήθηκε με 2-3, ο Τσιτσιπάς απάντησε στο επόμενο game για το 3-3, αλλά με σερί 3-0 στα games που ακολούθησαν ο Κοκκινάκης έκανε το 3-6 και προσπέρασε με 2-1 στα σετ.

Και στο 4ο και τελευταίο σετ έγινε μάχη. Ο Έλληνας τενίστας προσπέρασε με 5-4 και όλα έδειχναν πως θα μπορούσε να ισοφαρίσει σε 2-2 σετ, αλλά ο Θανάσης Κοκκινάκης έκανε νέο 3-0 σερί για να «καθαρίσει» την πρόκριση και να θέσει εκτός US Open τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version