Site icon NewsIT

Τσιτσιπάς μετά τον αποκλεισμό από το US Open: «Δεν έχω καμία σχέση με τον παίκτη που ήμουν πριν»

28.08.2024 | 09:28
Τσιτσιπάς μετά τον αποκλεισμό από το US Open: «Δεν έχω καμία σχέση με τον παίκτη που ήμουν πριν»

Aug 8, 2024; Montreal, Quebec, Canada; Stefanos Tsitsipas (GRE) reacts during a match against Kei Nishikori (JPN) (not pictured) in second round play at IGA Stadium. Mandatory Credit: Eric Bolte-USA TODAY Sports

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπορεί να βρει τον παλιό του καλό εαυτό εδώ και αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα να μένει μακριά από τις επιτυχίες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε πρόωρα και από το US Open, αφού ηττήθηκε από τον Θανάση Κοκκινάκη με 3-1 στον πρώτο γύρο.

Μετά τον αναπάντεχο αποκλεισμό του, ο Έλληνας τενίστας εξήγησε πως δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που ήταν πριν.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου μετά το US Open:

«Θυμάμαι ότι η συγκέντρωσή μου ήταν στο υψηλότερο σημείο, στο αποκορύφωμά της, τότε, και αυτό είναι κάτι που ένιωσα ότι έχει πέσει λίγο. Ξέρω ότι ακούγεται παράξενο, αλλά νιώθω ότι χρειάζομαι την πείνα για να αναπαράγω την πείνα που είχα τότε. Και δεν είμαι άνθρωπος που αισθάνεται εντάξει ή που συμβιβάζεται με φυσιολογικά πράγματα.

Όπως, θέλω πραγματικά να την αναγεννήσω και να την επαναφέρω, γιατί έδινε μεγάλη χαρά στο τένις μου όταν μπορούσα να νιώθω έτσι στο γήπεδο. Πραγματικά δεν ξέρω γιατί έχει πέσει τους τελευταίους δύο μήνες. Θα έλεγα ότι είναι περίπου ένα με δύο χρόνια που αισθάνομαι έτσι. Υποθέτω ότι απλά μπόρεσα να το κρύψω λίγο καλύτερα και να το παραμερίσω λίγο περισσότερο.

Πραγματικά δεν ξέρω. Δεν είμαι ειδικός, δεν είμαι ψυχολόγος ή ψυχίατρος, αλλά έχω ξανακάνει αυτές τις συζητήσεις με κάποιους από τους ανθρώπους με τους οποίους έχω μιλήσει και νιώθω ότι υπάρχει κάποιο είδος μακροχρόνιας εξουθένωσης. Το αισθάνομαι ήδη από την αρχή του έτους.

Αισθάνομαι ότι είναι μια κορυφή της εξουθένωσης που, ανεξάρτητα από το αν σταματήσετε ή όχι, έχει ήδη συμβεί και δεν πρόκειται να επιδιορθωθεί ή να αναγεννηθεί μόνο και μόνο λόγω των διακοπών ή της αποχής από τα courts. Αισθάνομαι ότι είναι κάτι που στην πραγματικότητα συνεχίζεται, ανεξάρτητα από το αν είμαι εκτός τένις ή όχι.

Αυτό με το οποίο παλεύω αυτή τη στιγμή είναι να μπω στον ρυθμό των νικών και των συνεχών καλών αγώνων σε Masters 1000 και μεγάλα τουρνουά, αυτές τις στιγμές που είχα πριν από δύο ή τρία χρόνια. Θυμάμαι ότι αισθανόμουν υπέροχα και μπορούσα να το αναπαράγω αυτό κάθε εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ μακριά από αυτό. Απλά πρέπει να βρω τρόπους που θα με βοηθήσουν να επιστρέψω πρώτα στις νίκες.

Αισθάνομαι ότι σήμερα έβγαλα κάποιες καλές τακτικές και προσεγγίσεις στο φιλέ και συνολικά ήμουν επιθετικός και εκμεταλλευόμουν τις ευκαιρίες μου, αλλά μου λείπει αυτή η συνέπεια όταν πρόκειται να κάνω λιγότερα (πράγματα) αλλά να τα κάνω κάπως καλύτερα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version