Κυριακή, 28 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Τσιτσιπάς – Μπεργκς 2-1: Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά προκρίθηκε στην επόμενη φάση των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 ο «Στεφ»

Τσιτσιπάς – Μπεργκς 2-1: Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά προκρίθηκε στην επόμενη φάση των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 ο «Στεφ»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με δυσκολία 2-1 σετ (7-6, 1-6, 6-1) τον Ζιζού Μπεργκς, στην πρεμιέρα του στο μονό ανδρών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με τον 25χρονο αθλητή και Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης να προκρίνεται στoυς «32» του τουρνουά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορούσε να είχε πάρει μια πιο εύκολη νίκη απέναντι στον αρκετά αξιόμαχο Ζιζού Μπεργκς, ωστόσο ο Έλληνας αθλητής είχε «νεκρά διαστήματα» στο παιχνίδι του, με τον ίδιο να «ξυπνά» στο 3ο σετ, παίρνοντας την πρόκριση για τον   2ο γύρο του μονού τένις ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ο Τσιτσιπάς είδε τον Βέλγο στο 5ο γκέιμ του 1ου σετ να του κάνει μπρέικ, ωστόσο απάντησε με μπρέικ αμέσως, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στο tie break, εκεί που ο «Στεφ» έχοντας σύμμαχο την τεράστια εμπειρία του, επικράτησε με 7-6.

Παρόλα αυτά το 2ο σετ ήταν σκέτος εφιάλτης για τον Έλληνα τενίστα, καθώς δεν μπήκε ποτέ στο κορτ, δέχτηκε δυο μπρέικ και ηττήθηκε με κάτω τα χέρια με 6-1 στα γκέιμ από τον Μπεργκς. Μια εμφάνιση η οποία φαίνεται πως ξύπνησε τον ίδιο, ο οποίος εμφανίστηκε στο 3ο σετ τελείως διαφορετικός.

Και αυτό διότι ο Τσιτσιπάς παίζοντας τένις αντάξιο του ταλέντου του, ισοπέδωσε τον Μπεργκς με 6-1 στα γκέιμ, έχοντας ξεκινήσει με ένα εμφατικό 5-0. Ο Βέλγος κατάφερε να πάρει μόλις ένα γκέιμ, με τον «Στεφ» να κατακτά το σετ και να προκρίνεται στην φάση των «32» των Ολυμπιακών Αγώνων στο τένις ανδρών.

Εκεί θα βρει απέναντι του τον Βρετανό Νταν Έβανς (Νο.59).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις