Πέμπτη, 1 Αυγ.
29oC Αθήνα

Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς: Αγώνας πρόκληση με φόντο τα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο τένις

Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς: Αγώνας πρόκληση με φόντο τα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο τένις
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων για το μονό στο τένις ανδρών, με τον Έλληνα πρωταθλητή με νίκη να προκρίνεται στους «4» του τουρνουά.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας τα έχει πάει περίφημα μέχρι στιγμής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Μετά τη νίκη του απέναντι στον Σεμπάστιαν Μπαέζ με 2-0 σετ (7-5, 6-1) ο «Στεφ» έχει απέναντι του τον Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Σέρβο να είναι αδιαμφισβήτητα ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχει συναντήσει στην Ολυμπιάδα.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος στις 20:00 (ΕΡΤ1, LIVE από το Newsit.gr) και θα διεξαχθεί στο «Φιλίπ Σατριέ». Πρόκειται φυσικά για μια αναμέτρηση με τεράστιο κίνητρο, καθώς σε περίπτωση πρόκρισης ο Τσιτσιπάς όχι μόνο θα αφήσει εκτός συνέχειας το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά θα καταφέρει να βρεθεί στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο νικητής του αγώνα θα αντιμετωπίσει ένα εκ των Ζβέρεφ ή Μουζέτι, που αγωνίζονται νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Άλλωστε ο 25χρονος αθλητής είναι ο μοναδικός τενίστας από την ελληνική αποστολή που συνεχίζει στο τουρνουά, καθώς Μαρία Σάκκαρη, Απόστολος Τσιτσιπάς, αλλά και Δέσποινα Παπαμιχαήλ έχουν μείνει εκτός συνέχειας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις