Πέμπτη, 10 Οκτ.
22oC Αθήνα

Τζορτζ Μπάλντοκ: Η μεγάλη καριέρα στην Αγγλία, ο ερχομός στην Ελλάδα και το εθνόσημο

Τζορτζ Μπάλντοκ: Η μεγάλη καριέρα στην Αγγλία, ο ερχομός στην Ελλάδα και το εθνόσημο
eurokinissi

Βαρύ πένθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τον ξαφνικό θάνατο του 31χρονου διεθνή ποδοσφαιριστή Τζορτζ Μπάλντοκ στο σπίτι του στη Γλυφάδα το βράδυ της Τετάρτης (09/10/2024).

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ, που βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα, γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1993 στο Μπάκιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας και έπαιξε σε MK Dons, Νορθάμπτον, Τάμγουορθ, Όξφορντ Γιουνάιτεντ και Σεφιλντ Γιουνάιτεντ, ενώ φέτος το καλοκαίρι εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό.

Ο ύψους 1.78 δεξιός αμυντικός μετά την μεγάλη καριέρα στην Βρετανία αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα και το καλοκαίρι εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό με τον οποίο μέτρησε 3 συμμετοχές.

Από το 2022 ήταν και διεθνής με την Εθνική Ελλάδος, καταγράφοντας 12 συμμετοχές με το εθνόσημο. Το ντεμπούτο του στην Εθνική έγινε κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία. Ο Μπάλντοκ πέρασε ως αλλαγή αντικαθιστώντας για τα τελευταία λεπτά τον Λάζαρο Ρότα.

Σε όλη την καριέρα του είχε πετύχει 13 γκολ, ενώ τις καλύτερες στιγμές στου στα γήπεδα τις έζησε με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ όπου αγωνίστηκε από το 2017 ως τον Μάιο του 2024 με 205 συμμετοχές και 6 γκολ.

Ο 31χρονος άσος που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του ήταν από τους πιο αγαπημένους παίκτες των οπαδών της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις